CHP'ye önerge tepkisi: Siyasi istismar

Güncelleme Tarihi:

CHPye önerge tepkisi: Siyasi istismar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 21:32

Başbakan Binali Yıldırım, çocuk yaşta evlilik konusunu önlemek için eğitimde reform yapıldığını ancak ana muhalefet partisinin konuyu istismar ettiğini belirterek “Bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye’nin alışkanlığı. Cinsel istismar değil bunların yaptığı tamamen siyasi istismar” dedi. Yıldırım, Tuzla’da Okan Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin açılışında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KÖR DÖVÜŞ, YALAN RÜZGÂRI

“Milli Eğitim’de çok işler yapıldı. Şimdi çocuk yaşta evlilikler konusu var. Bu ara çok fazla istismar ediliyor. Onu önlemenin bir yolu da 12 yıl eğitimi getirmektir. Bu da bir tedbirdir. Ülkemizin kanayan bir yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Bize yakışan böyle bir sorun varsa bunu çözmektir. Şimdi bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye’nin alışkanlığı. Bu alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. 3 bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıktı. Bugün bunun istismarını yapan ana muhalefet partisi milletvekillerine de aynı şeyi söylediler. Şimdi sorun İzmir milletvekiline onlar anlatsınlar ama korkar anlatamazlar. Bir kör dövüştür, bir yalan rüzgârı, bir siyasi istismar. Cinsel istismar değil bunların yaptığı tamamen siyasi istismar. Başka bir şey değil.

Haberin Devamı

NİYE RAHATSIZ EDİYOR

14 yılda ‘1 Türkiye, 3 Türkiye’ olduysa bunun arkasında güven ve istikrar kelimeleri saklı. Gelin artık bu anayasa değişikliğini yapalım. Güven ve istikrarı kalıcı hale getirelim. ‘Başkanlık sistemi’ tutturdular. Hadi vazgeçtik rahatsız ediyor, Cumhurbaşkanlığı. Madem sizi rahatsız ediyor, cumhurbaşkanlığı. Cumhurbaşkanlığının korkacak ne tarafı var. Ülke bölünürmüş. Ülkede belediye başkanları seçiliyor, aynı şey. Belediye var meclis var, ikisi aynı gün seçiliyor. Meclis, başkanı denetliyor, bütçesini onaylıyor, kararlarını alıyor. Başkan da kamuoyuna, şehrine verdiği hizmetleri iki seçim döneminde yapmanın gayreti içinde oluyor. İyi yaparsa bir daha seçiliyor, beğenmezlerse yolcu ediliyor. Aynen başkanlık sistemi de bu. Tek farkı mutlaka iktidar var. Koalisyon yok.

MHP’Yİ AYRI TUTUYORUM

Koalisyonla Türkiye maalesef hak ettiği mesafeyi alamıyor, hızı yavaşlıyor. Ve kazanımlarını da muhafaza edemiyor. O bakımdan bu işi muhalefet partileri, tabi Milliyetçi Hareket Partisi’ni burada ayrı tutuyorum. Milliyetçi Hareket Partisi her zaman ülke menfaatini siyasetin üzerinde tutmuştur. Bu anlayışını bugün de sürdürüyor. Ama ana muhalefet partisini biraz daha ölçülü izanlı, uzun vizyonlu, Türkiye’nin geleceğini, Türkiye’nin gerçeklerini, karşı karşıya bulunduğu tehditleri dikkate alarak değerlendirmesinin ülkemiz için, milletimiz için ana muhalefet partisi için de daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ UZLAŞMAYI ÖĞRETTİ

Ana muhalefet partisi demek iktidar alternatifi demek. Getirilecek bir düzenlemeden uzağa durmak ona karşı olmak bir iktidar alternatifi olamayacağı düşüncesinin hakim olması demektir. Bu da ana muhalefete yakışan bir iş değildir. 15 Temmuz’un bize öğrettiği bir şey var. Uzlaşma. Birlik, beraberlik, kardeşlik. 15 Temmuz nasıl 79 milyonu kenetlediyse biz bu birlik ruhunu sonuna kadar muhafaza etmek için bütün vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde, ülkemizin geleceği için var gücümüzle çalışacağız.”

OBAMA GERÇEKLEŞTİREMEDİ

Bizim yaptığımız sağlıktaki dönüşüm bugün gelişmiş ülkelerin bir çoğunda yok. Amerika Obama yönetimi 10 yıl uğraştı, sağlıkta dönüşüm programını gerçekleştiremedi. 50 milyona yakın Amerika’daki insan temel sağlık güvencesinden mahrum. Ama Türkiye’de genel sağlık sigortası bütün vatandaşlarımızı kapsıyor, herkes temel sağlık hizmetlerinden hakkıyla yararlanıyor. Sezaryen oranları özel hastanelerde yüzde 40 - yüzde 60 arasında değişiyor. Dünya standardı yüzde 15. Buna da dikkat etmek lazım. En sağlıklı doğum, normal doğumdur. Yani müdahaleli doğum tabi ki tıbbi bir zorunluluksa yapacak bir şey yoktur.”

Haberin Devamı

ANAM 10 ÇOCUĞUNU DA NORMAL DOĞURDU

TUZLA’da Okan Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin açılışına katılan Başbakan Binali Yıldırım üç notu olduğunu söyleyerek 112’yle hastaneye giden acil hastalardan para alınmamasını, kanser hastalarından ilaç farklarının alınmamasını ve sezaryen uygulamasının dünya oranının üstünde olduğunu belirtti. Yıldırım “En sağlıklı doğum normal doğumdur. Benim anamın 10 tane çocuğu var, hepsini de kendi doğal şekilde doğurmuş” dedi. Başbakan Yıldırım, açılışa katılan eski Başbakan Mesut Yılmaz’la da sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!