CHP'ye eleştiri: FETÖ faturası çok şişkin

Güncelleme Tarihi:

CHPye eleştiri: FETÖ faturası çok şişkin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 21:47

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ soruşturmalarına ilişkin, “Şimdi mağdur edebiyatı değil hesap sorma zamanı” dedi. Yıldırım, CHP’yi de hedef alarak, “FETÖ konusunda faturası çok şişkin, 17 Aralık’tan sonra destek vererek büyük yanlış yaptı” iddiasında bulundu. Yıldırım, partisinin dünkü Meclis grubunda özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

PABUÇ BIRAKMAYIZ

“PKK terör örgütü bugünlerde AK Parti teşkilatlarına yöneldi. Hainler şunu iyi bilmelidir, AK Parti sizin yaptıklarınıza pabuç bırakacak bir parti değildir. Vatandaşlarımız yurdun her köşesine rahatça seyahat edinceye, istedikleri yerde yaşayıncaya, hiçbir güvenlik endişesi taşımayıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek. Operasyonlar öylesine devam ediyor ki yıllardır girilemeyen inlere girildi, yuvaları dağıtıldı. Kızgınlıkları da telaşları da can havliyle teşkilat mensuplarımıza saldırmalarının arkasındaki neden de budur.

MAĞDURİYET GÖLGELEMESİN

Ağır darbe alan FETÖ ile mücadelemiz bundan böyle de sonuna kadar devam edecek. Bu kadar büyük bir operasyonda, şüphesiz ufak tefek yanlışlar olabilir. Bir tek vatandaşımızın bile mağdur edilmesine asla rıza gösteremeyiz. İtirazları inceleyecek heyeti de değiştirdik, bakan yardımcılarını heyet başkanı yaptık ve ona göre heyetleri de teşkil ettik. Ancak tuzaklara karşı da son derece dikkatli olmamız gerekiyor. Mağdur edebiyatının tehlikeyi gölgelemesine asla izin vermeyelim.

Haberin Devamı

CHP TEHLİKEYİ ES GEÇİYOR

Bir süredir bakıyoruz ülkemizin 15 Temmuz’da atlattığı badireyi es geçmeye başladılar. Ülkenin içinde bulunduğu tehlikeyi es geçiyor anamuhalefet partisi. Sabah akşam mağduriyet üzerinden kafa karıştırmaya devam ediyorlar. 15 Temmuz’un asıl mağduru şehitlerimizin aileleridir, gazilerimizdir; istiklali, istikbali, devleti, bayrağı tehdit edilen 79 milyon vatan evladıdır. Eğer siz bütün bunları bir kenara bırakıp, yüzde biri bile bulmayan, tasfiye edilenleri dilinize dolarsanız, bunun iyi niyetle, insafla hiç bir alakası olmaz.

Kimse kusura bakmasın; bu tutum, söylem bilerek ya da bilmeyerek FETÖ’ye destektir. CHP, 17 Aralık’tan sonra FETÖ’ye destek vererek zaten büyük bir yanlışı yapmıştı. İzmir’deki kampanyada o bacılar, o abiler, o ablalar CHP’lilerle kol kola kendilerini parçalarcasına nasıl da kampanya yaptılar buna bizzat şahidim. FETÖ konusunda anamuhalefet partisinin faturası çok şişkindir. Şimdi pişkin pişkin mağdur edebiyatı yapacağına, ülkeyi uçurumdan döndüren Yenikapı ruhuna sahip çıkması gerekir. Biz mağdur edebiyatıyla terörle mücadelenin yıpratılmasına asla izin vermeyeceğiz.

Haberin Devamı

KILCAL DAMARLARA SIZDILA


AK Parti içinde hiçbir hain, hiçbir terörist barındırmaz. Diğerleri, FETÖ ile AK Parti mücadele ederken aynı şeyleri söylüyorlardı, onların avukatlığını yapıyorlardı. 15 Temmuz gibi alçak bir darbe girişiminin bile hâlâ bazılarının aklını başına getirmediğini görüyoruz. Dedikodulara kulak asıp fitneye asla fırsat verilmesin. Hiç kimse FETÖ’nün değirmenine su taşıyan duruma düşmesin. Önceliğimiz her zaman suçlululardan bu ihanetin hesabını sormaktır. Bu vatanı ihanet şebekelerinden temizlemektir. Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış bu ihanet odaklarını söküp atmaktır. Adaletin önüne getirmek, hesabını sormaktır. Bunları öncelik olmaktan çıkarırsak terör örgütüne alan açmış oluruz.” 

Haberin Devamı

‘FETÖ İLE MÜCADELEDE FARKLI SESLER ÇIKMASIN’

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Parti’nin 21-23 Ekim tarihleri arasında yapılacak Afyon kampı öncesi milletvekilleriyle bir araya geldi. Başbakanlık Konutu’nda sabah kahvaltısında; Isparta, Hatay, Elazığ, Van, Adıyaman, Kayseri ve Amasya milletvekilleriyle bir araya gelen Yıldırım, grup toplantısının ardından ise Kahramanmaraş, Erzurum, Kütahya ve Gaziantep milletvekillerini TBMM’de kabul etti. Yıldırım, milletvekillerine, “FETÖ ile mücadelede farklı sesler çıkmasın. Yanlış anlaşılabilecek açıklamalardan kaçının” uyarısında bulundu.

FETÖ ile mücadelede mağduriyetlerin oluştuğu yönünde algı oluşturulduğunu dile getiren Yıldırım, “CHP de bu algı operasyonuna destek oluyor. Yapılan itirazlar kapsamlı şekilde inceleniyor. Eğer mağduriyet varsa, bunu giderecek olan da CHP değil, yine biziz” dedi.
Milletvekillerinin, “Asıl darbeyi yapanlar kaçtı. Tepedekinin cezası aşağıdakilere kesiliyor” sözleri üzerine Yıldırım, “Komisyon kuruldu, mağdur olanlar varsa en kısa zamanda mağduriyetleri giderilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan değerlendirme toplantısında, Başbakan Binali Yıldırım’ın Dış Politika Başdanışmanı Kemal Ökem’in Tel Aviv’e Türkiye Büyükelçisi olarak atanması benimsendi. (Gizem KARAKIŞ/ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!