CHP'li vekilden "Emeklilikte staj süresi dikkate alınsın" önergesi

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekilden Emeklilikte staj süresi dikkate alınsın önergesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 14:42

CHP'li vekilden "Emeklilikte staj süresi dikkate alınsın" önergesi

Haberin Devamı

DENİZLİ CHP Milletvekili Melike Basmacı, staj süresi sigortalılıktan sayılmayan kişilerin emeklilik sırasında mağdur edildiğini söyleyerek TBMM'de soru önergesi verdi. Basmacı, staj süresinin emeklilikte dikkate alınmasını istedi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, çıraklık sigortasını TBMM'ye taşıdı. Basmacı, staj süresi sigortalılıktan sayılmayan kişilerin emeklilik sırasında mağdur edildiğini söyledi. Çalışanların, staj ve çıraklık dönemindeki sigortalılık sürelerinin emeklilikte dikkate alınmaması hakkında TBMM'de soru önergesi veren Basmacı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, "Stajyer ve çıraklar adına yatırılacak sigorta prim özelliklerine uzun vadeli primleri ilave etmeyi planlıyor musunuz? Geçmiş yıllarda staj ve ya çıraklık yapmış kişilerin mağduriyetlerin giderilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır? Doğum ve askerlik borçlanması adı altında yapıldığı gibi, staj ve çıraklık yapmış kişiler içinde bir borçlanma yapmanız mümkün değil midir" sorularını yöneltti.

Askerlik ve doğum borçlanmasının çalışma süresine dahil edildiğine rağmen stajerlik ve çıraklık sürelerin dahil edilmemesinin çalışanlar açısından haksızlık olduğunu belirten Milletvekili Basmacı, "Stajerlik ve çıraklık süresinde çalışan işçilerin o tarihteki sigortalılıkları, emeklilikte çalışma sürelerine eklenmelidir. Bu sürelerin emeklilikte göz önünde bulundurulmaması nedeniyle milyonlarca çalışan mağdur olmaktadır. Okul çağlarında çalışan tüm vatandaşlar çalıştıkları süre kadar sigortalı sayılmalıdır. 1987 yılında çıkarılan geçici maddeye istinaden avukat ve doktorların staj dönemleri emeklilikte dikkate alınmıştır. Ayrıca askerlik ve doğum borçlanmaları da sigortalıktan sayıldığına göre, stajyer ve çırak olarak çalışan gençlerin sigorta sürelerinin sayılmaması birçok kişiyi mağdur etmektedir" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!