CHP'li Tüzün: 15 milyon oy almış kişinin kaderini 15 kişi belirleyemez

Güncelleme Tarihi:

CHPli Tüzün: 15 milyon oy almış kişinin kaderini 15 kişi belirleyemez
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 17:09

CHP'li Tüzün: 15 milyon oy almış kişinin kaderini 15 kişi belirleyemez

Haberin Devamı

Gökhan CEYLAN-Mustafa TURAPOĞLU/ANKARA, (DHA)- CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, kurultay talebiyle ilgili, "CHP'nin örgütü, CHP'nin tabanı, CHP'nin seçilmiş kurultay delegesinin yüzde 60'ı değişim istemektedir ve kurultay istemektedir. 24 Haziran seçimlerinde 15 milyon oy almış bir arkadaşımızın kaderi 15 kişi tarafından belirlenemez" dedi.
CHP Bilecik Milletvekili ve kurultay çağrı grubu üyesi Yaşar Tüzün, kurultay talebiyle toplanan ve geçersiz sayılan imzaların incelenmesi için parti genel merkezine dilekçe verdi. Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Tüzün, şunları söyledi:
"Kurultay yapılması yönünde 630 arkadaşımız bizzat notere giderek iradesini beyan etti, Merkez Yönetim Kurulu değişikliği yapılsın diye o imzaları atmadı. Dolayısıyla eğer hemen yerel seçim öncesi Merkez Yönetim Kurulu değişiyorsa kurultay da yapılabilir, kurultay da yapılabilir kurultay da toplanabilir diyoruz. Bir delege notere niçin imzaya gider? Notere gitmesinin temel sebebi bu irade beyanında bulunmasıdır. Yani olağanüstü kurultay çağrısına imza atmak için gitmiştir. Seçilmiş delegelerimizi, doğal delegelerimizi çıkardığımızda toplam 1030 seçilmiş delegemiz vardır. 1030 delegemizin 630 tanesi bizzat notere gidip bu beyannameyi imzalamışsa geriye 400 kişi kalmıştır. Bu ne demektir? CHP'nin örgütü, CHP'nin tabanı, CHP'nin seçilmiş kurultay delegesinin yüzde 60'ı değişim istemektedir ve kurultay istemektedir."
Kaç kişinin imzasını geri çektiğini görmek istediklerini belirten Tüzün, "Bizim bugün yapmış olduğumuz resmi müracaatta özellikle şunu ifade etmek istedik. Çağrı grubu olarak bizlerin teslim ettiği iki dosyayı ve 630 irade beyanını kamuoyu ile paylaşmadan, bu çağrı grubundan temsilcilerin çağrılarak onların nezaretinde sonuç açıklanmasını bekliyorduk. Ne kadar arkadaşımız imzasını geri çekmiş? Evet yetkili arkadaşlarımız bunun 31 kişi olduğunu söyledi ama biz bunu görmek istiyoruz. Bu gerçekten 31 mi, 21 mi, 41 mi; bilmiyoruz. Buradan tüm halkımıza ve kurultay delegelerimize seslenmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde MYK toplantısı sonrası mutlaka bir açıklama yapacaktır. Bugüne kadar yetkili arkadaşlarımız ve yönetici arkadaşlarımızın beyanı geçerli olabilir. 630 delege arkadaşımızın bu beyanı imzaladıktan sonra, '604'ünüz varsa getirin yapalım, 570'i geçemezsiniz, 470'i geçemezsiniz' açıklamalarını ciddi bulmadığımızı ifade ediyoruz. Bu kurultayın toplanması için Saygıdeğer Genel Başkanımızın MYK sonrası bir açıklama yapacağını ve bu açıklamadan sonra bizler de yol haritamızı belirleyeceğimizi ifade etmek isterim" diye konuştu.
'KADERİ 15 KİŞİ TARAFINDAN BELİRLENEMEZ'
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, Tüzün, 'Süreç mahkemeye taşınır mı?' sorusuna şu şekilde cevap verdi:
"24 Haziran seçimlerinde 15 milyon oy almış bir arkadaşımızın kaderi 15 kişi tarafından belirlenemez. Bizim tüzüğümüz göreği, en yetkili organımız kurultay delegelemizdir. Kuşkusuz Sayın İnce ve biz çağrı grubunun böyle bir talebi söz konusu değil. ancak delege arkadaşlarımız bireysel olarak böyle bir müracaatta bulunursa bizim de onlara diyeceğimiz çok fazla bir şey yoktur."
CHP'li Yaşar Tüzün açıklamanın ardından kurultay talebiyle parti önünde eylem yapan grupla bir süre oturduktan sonra ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!