CHP'li Türkmen: Çocuklar geleceğin teminatı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Türkmen: Çocuklar geleceğin teminatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 17:07

CHP'li Türkmen: Çocuklar geleceğin teminatı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Türkiye'de 2016'da 56 çocuğun iş kazalarında öldüğünü, 5 ayda 182 çocuğun ise cinsel istismara uğradığını söyledi.
Geleceğin teminatı olan çocukların ruh ve beden sağlığı gözetilerek sağlıklı birer birey olabilmesi konusunda farkındalık yaratılması gerektiğini belirten Türkmen, şunları söyledi:
"Sadece 2016 yılında iş kazalarında yaşamını yitiren çocuk sayısı 56, 2017'nin ilk 5 ayında 182 çocuk cinsel istismara uğradı. Son 20 ayda 18 çocuk mayınlarda öldü. 16 çocuk zırhlı araçlarla ezildi,  kutlayalım mı, utanalım mı? Sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek, geleceğimizi sağlam ellere teslim edebilmek için, ülkemizde çocuklar arasındaki fırsat eşitsizliğine dikkat çekebilmek ve imzalamış olduğumuz sözleşmelerin uygulanmasında yaşanan eksikliklerin tespit edilerek giderilmesi zaruridir. Dünya Çocuk Hakları Günü'nün, çocuklarımız için en güzel şartların oluşturulacağı bir yaşam alanı farkındalığının yaratılmasına vesile olmasını ümit ederim."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!