CHP'li Sertel'den vinç kazasıyla ilgili tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPli Sertelden vinç kazasıyla ilgili tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 15:42

CHP'li Sertel'den vinç kazasıyla ilgili tepki

Haberin Devamı

İZMİR, (DHA)- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'in Karşıyaka İlçesi Mavişehir Mahallesi'nde, gökdelen inşaatı için kullanılan kule vincin okula düşmesinin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen, firmadan herhangi bir açıklama ve özür gelmediğini söyledi.
İzmir'de hafta başında etkili olan yağmur ve fırtınadan dolayı salı günü Mavişehir semtinde yapımı devam eden bir rezidansta kullanılan 50 metre uzunluğundaki vinç, devrildi. Vinç, inşaatla arasında sadece duvar olan hemen yandaki Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nin çatısına devrilerek spor salonuna ve sınıflara zarar verdi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Ders saatlerinde olması durumunda onlarca öğrencinin yaşamını yitirmesine neden olabilecek bu olay müteahhit firma tarafından kapatılmak isteniyor. Bu millete ettiği küfürle hafızalarımızda yer edinen Mehmet Cengiz, olayın ardından öğrenci velilerinden ve kamuoyundan özür dilemediği gibi herhangi bir açıklamada da bulunmamıştır. Derhal özür dilemeli ve kazanın nedenlerini, bundan sonrası için aldıkları önlemleri açıklamalıdır" dedi.
Vincin devrilmesiyle Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde üç sınıfın zarar gördüğünü ve kullanılamaz duruma geldiğini belirten Atila Sertel, şöyle konuştu:
"Bu kazanın baş sorumlusu gerekli tedbirleri ve önlemi almayan Cengiz İnşaat’tır ancak bir diğer sorumlu da zemini sağlam olmayan bölgede yeni yüksek katlı yapılaşmanın önünü açan ve bu bölgeleri kendi yandaşlarına veren AKP iktidarıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede tehlikeli bir yapılaşmaya neden olan imar planını yeniden gözden geçirmeli. Birinci derece deprem bölgesinde yer alan İzmir’de oynak bir zemine yapılan bu gökdelenler binlerce kişiye mezar olabilir. Öğrenciler ve veliler okul dibinde yükselen bu inşaat nedeniyle tedirginler. İnşaat henüz bitmemiştir ve ileride de buna benzer tehlikeler yaşanabilir. Bu basit bir kaza değildir. Öğrencilerin ders saatlerinde olması durumunda çok sayıda ölüm ve yaralanmayla karşılaşılabilirdi. Bu millete ettiği küfürle Türk milletine bakışını ortaya koyan Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz, yazılı dahi olsa olayla ilgili açıklama yapmaya tenezzül etmemiş ve herhangi bir özür dilememiştir. Mehmet Cengiz, okulda tüm öğrenci velileri ile görüşerek onları ve kamuoyunu aydınlatmalı, özür dilemelidir. Okula verdiği zararı da karşılamalıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!