CHP’li Pekşen’den Yomra Muhtarlar Derneği'ne tepki

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Pekşen’den Yomra Muhtarlar Derneğine tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 13:50

CHP’li Pekşen’den Yomra Muhtarlar Derneği'ne tepki

Haberin Devamı

Fatih TURAN/TRABZON, (DHA)- CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, ‘Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanun Hükmünü İhlal’ suçlamasıyla, Yomra Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Sağıroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin açıklamada bulunan Yomra Muhtarlar Derneği’ne yanıt verdi. Pekşen “Sağıroğlu’nu aklamak muhtarların işi değildir” dedi.

          

Yomra Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Gençtürk CHP’li Haluk Pekşen’in Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkındaki suç duyurusuna ilişkin basın açıklamasında bulunmuştu. Bunun üzerine CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de yazılı açıklama yaparak Yomra Muhtarlar Derneği’nin değerlendirmelerine yanıt verdi.

Suç duyurusu yaptıklarını ve hukuki süreci başlattıkların belirten Milletvekili Pekşen, “Hukuki süreç başlamışken bazı muhtarların açıklamaları adalete yön verme, suçluyu savunma çabasıdır ve yanlış bir tutumdur. Bazı muhtarlarımız Yomra Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda yaptıkları bu açıklamayla Sağıroğlu’nun yaptığı yolsuzlukların üzerini örtmeye mi çalışmaktadır? Bazı muhtarlar üzerine vazife olmayan işlere karışarak, işlenen suçları gözden kaçırmaya mı çalışmaktadır?” dedi.

MUHTARLARI ELEŞTİRDİ

Pekşen açıklamasında “Muhtarların bahse konuya ilişkin açıklama yapmasının doğru bir yaklaşım olmadığını da kaydeden Pekşen “Muhtarlar, belediye başkanına muhabbetlerini bildirecek başka yollar ve Belediyenin Ek Hizmet Binası dışında başka yerler bulmalıdır. Konu belediye başkanının ne kadar cevval olduğu değildir. Konu ‘Yasanın suç saydığı eylemleri çıkar amaçlı bir örgütle işleyen ve bu eylemleri kamu gücünü kullanarak yapan, çıkar amaçlı suç örgütü liderliği’ iddiası ile ilgili suç duyurusudur” ifadelerinde bulundu.                    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!