CHP'li Mehmet Göker'den Burdur Milli Eğitim Müdürü Bayram'ın 2 yıl önceki paylaşımına tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPli Mehmet Gökerden Burdur Milli Eğitim Müdürü Bayramın 2 yıl önceki paylaşımına tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 15:46

CHP'li Mehmet Göker'den Burdur Milli Eğitim Müdürü Bayram'ın 2 yıl önceki paylaşımına tepki

Haberin Devamı

Mesut MADAN/ BURDUR, (DHA)- CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Bayram'ın 2 yıl önce sosyal medya hesabından yaptığı 'Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse o kadar erkekle zina yapmış gibidir' paylaşımını gündeme getirerek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu konuyu soru örengesiyle Meclis gündemine getirdiğini belirten CHP'li Göker, "Laik bir düzende milli eğitim müdürünün bunu paylaşması kabul edilemez bir şeydir" dedi. Milli Eğitim Müdürü Bayram ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın facebook'taki kişisel hesabından 2 Haziran 2014 tarihindeki bir paylaşımını, kendi hesabından paylaştı. Mahmut Bayram'ın başı örtülü bir kadın resmi üzerinde 'Bir kadın evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse o kadar erkekle zina yapmış gibidir (Hadis-i Şerif, Tirmizi/111)' yazılı paylaşımını paylaşan Göker, "Bir tıp doktoru olarak diyorum ki böylesi bir paylaşımı yapan kişi klinik vakadır, görev ehliyeti yoktur. NOT: Bu paylaşım Burdur İl Milli Eğitim Müdürüne aittir" diye yazdı.
SENDİKALAR CHP'Lİ VEKİLE TEPKİ GÖSTERDİ
 Milletvekili Göker'in bu paylaşımı kısa sürede çok sayıda yorum aldı. Paylaşım sonrası Memur- Sen ve bağlı sendikaların da aralarında bulunduğu 28 sivil toplum örgütü geçen cuma ortak basın açıklamasıyla Milletvekili Göker'e tepki gösterdi. Memur- Sen İl Başkanı Murat Bulut, Mehmet Göker'in haddini aştığını, Hz. Muhammed'in sözüyle İslamiyet'e saldırdığını iddia etti ve Göker'den özür beklediklerini söyledi.
'KADIN KENDİ NAMUSUNDAN SORUMLUDUR'
Konuyla ilgili DHA'ya konuşan Milletvekili Göker, Mahmut Bayram'ın paylaşımını eleştirdi. Kuran'da giyim kuşamdaki eksik ya da hataların zina olduğuna dair ayet bulunmadığını söyleyen Mehmet Göker, "Dolayısıyla bu hadisin gerçek olup olmadığı yönünde kuvvetli şüpheler vardır. Laik bir düzende Milli Eğitim Müdürünün bunu paylaşması kabul edilemez bir şeydir. Şu anda bizim en çok birlikte olmamız gereken şey toplumsal birlik ve bütünlük. Birbirimize sarılmamız lazım. Ancak bu paylaşım işi oraya götürüyor ki insanların beyni kadın vücudundan hareketle ortaya bir ayrışma çıkartıyor. Burada sadece kadınlara yönelik bir suçlama yok, aynı zamanda erkeklere yönelik de var. Kadın kendi namusundan sorumludur. Kimsenin namus bekçiliği yapmasına ihtiyacı yoktur. Aynı zamanda bir erkeğin namusu da kendi karısından, anasından bacısından geçer" dedi.
'DEVLET BÜYÜKLERİMİZİN EŞLERİ DE MAKYAJLA ÇIKIYOR'
Yapılan paylaşımın kadının sokağa çıkmasını engelleyici nitelik taşıdığını kaydeden Mehmet Göker, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram'ın görevden uzaklaştırılması ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın konuyla ilgili açıklama yapmasına yönelik 23 Eylül'de TBMM'ye soru önergesi verdiğini aktardı. Mahmut Bayram'ın paylaşımında yer alan hadisin gerçek olup olmadığının Diyanet İşleri Başkanı tarafından açıklanması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Göker, şöyle dedi:
"Bu Hadis-i Şerif üzerinden İslam'a saldırmak gibi bir düşüncem asla olamaz. Makyajla çıkan kişiler sadece belli kesime ait kişiler mi? Devlet büyüklerimizin eşleri makyajsız mı çıkıyor sokağa? Devlet büyüklerimizin eşleri de makyajla çıkıyor. Devlet büyüklerimizden, milletvekili arkadaşlarımızdan, bu konuda siyaset yapanlar var, sahneye, sokağa ya da kürsüye çıktığı zaman karşısında hitap ettiği kesimi düşündüğümüz zaman bunun akıl ve mantıkla açıklaması var mıdır? Şimdi ben her çıkan bayan siyasetçiye, her çıkan devlet büyüğümüzün eşine şehvetle mi bakıyorum? Bu kabul edilebilir mi, bunun insanlıkla, barışla birbirimizle iyi geçinme çerçevesinde bir mantığı olabilir mi?"
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Burdur Valiliği'nden talep edilmesi halinde açıklama yapacağını belirtti.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!