CHP'li Kuyucuoğlu Kışlalı'yı andı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Kuyucuoğlu Kışlalıyı andı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2017 12:56

CHP'li Kuyucuoğlu Kışlalı'yı andı

Haberin Devamı

MERSİN Milletvekili CHP'li Serdal Kuyucuoğlu, 18 yıl önce bir suikastla katledilen akademisyen, yazar ve siyasetçi Ahmet Taner Kışlalı’nın fikirlerinin gününüzde de toplumu aydınlattığını söyledi. Türkiye'nin yakın tarihinde çok sayıda aydın, bilim insanı ve gazetecinin suikastlarla katledildiğini belirten Kuyucuoğlu, Kışlalı'nın da fikirleri dolayısıyla katledildiğini kaydetti.
Kışlalı'nın aydın kişiliğine vurgu yapan Kuyucuoğlu, ''Ahmet Taner Kışlalı, fikirleriyle, tutarlı duruşuyla, aydın kimliğiyle, laikliğin ve Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucusu olmasıyla geniş kitleleri etkilemiş bir fikir ve eylem insanıydı. Üniversitede verdiği derslerle binlerce aydın öğrenci yetiştiren bir akademisyendi. Türkiye’nin bugün geldiği noktaları yıllar öncesinden gören, Türkiye’nin geleceğinin kurtulmasının Atatürk ilkelerine bağlı kalmaktan ve laiklikten geçtiğini yıllar önce söyleyen gerçek bir aydındı'' dedi.
Kışlalı'nın 'Kemalizm geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür' sözünü hatırlatan Kuyucuoğlu, ''Kışlalı'nın bu sözlerini bugün içinde bulunduğumuz şartlarda daha iyi anlıyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşmanın, laiklikten uzaklaşmanın ülkemizi hangi noktalara getirebileceğini maalesef darbe girişimleri gibi acı olaylar yaşayarak gördük. Bugün içinde bulunduğumuz şartları yıllar önce gören ve karanlıktan kurtuluş reçetesi olarak Atatürkçülüğü sunan değerli aydınız, hocamız Ahmet Taner Kışlalı'yı saygıyla anıyorum'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!