CHP'li kadınlardan tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPli kadınlardan tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2018 14:58

CHP'li kadınlardan tepki

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - CHP Finike Kadın Kolları üyeleri, TBMM'de 18 Mart dolayısıyla hazırlanan tiyatro gösterisinde kadın oyuncuların sahneye çıkarılmadığı iddialarını basın açıklamasıyla protesto etti.

CHP Finike Kadın Kolları üyeleri, TBMM'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla hazırlanan tiyatro gösterisinde rolleri olan kadın oyuncuların TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın talimatıyla sahneye çıkmasının engellendiği iddialarıyla ilgili parti binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP İlçe Başkanı Okan Tanır, Kadın Kolları Başkanı Hülya Tutal ile parti yöneticileri ve kadın üyeler katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Hülya Tutal, "TBMM'de 18 Mart Çanakkale anması için hazırlanan tiyatro gösterisinde rolleri olan kadın oyuncuların sahneye çıkması meclis başkanlığı tarafından engellendi. Günler öncesinden gece yarılarına kadar prova yapan kadınlar, gösteriye 1 saat kala sahneye alınmadı" dedi.

Oyunda Atatürk fotoğraflarının bile istenmediğini, oyunun süresinin 12 dakikadan 4 dakikaya düştüğünü kaydeden Tutal, "Erkek oyuncular sahnede oyunu sergilerken, kadın oyuncular konukların arkasında merdivenlerin üzerinde bekletildi. 29 Mart günü gerçekleşen bu olay kadın- erkek eşitliği, kadın hakları ve laiklik adına kabul edilemez. Kadın oyunculara yönelik bu uygulama anayasaya aykırıdır. Kadın ve erkeği bir arada görmek istemeyen zihniyet bilsin ki; biz sahnenin tozunu birbirine katan Afife Jale'nin torunlarıyız, sahneye bir kere çıktık bir daha inmeyiz. Biz kadınlar Atatürk'ün kurucusu olduğu, kadınların seçme ve seçilme hakkını aldığı Millet Meclisi'nde uygulanan çağdışı bu kararı protesto ediyoruz, sorumlular derhal hesap versin" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!