CHP'li kadınlardan 'Hayır' kahvaltısı

Güncelleme Tarihi:

CHPli kadınlardan Hayır kahvaltısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 16:03

CHP'li kadınlardan 'Hayır' kahvaltısı

Haberin Devamı

MANİSA'da CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından anayasa değişikliği referandumunda neden 'Hayır' dediklerini anlatmak için ilçedeki kadınlarla kahvaltıda buluşuldu.
CHP Manisa Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından, ilçede partili olmayan kadınlara yönelik kahvaltılı bir toplantı düzenlendi. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, CHP Yunusemre İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci, CHP Yunusemre İlçe Gençlik Kolları Başkanı Buse Cebeci ile partiye üye olmayan yaklaşık 200 kadın toplantıya katıldı. Konuşma yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa değişikliği referandumunda neden 'Hayır' dediklerini kapı kapı gezerek anlatacaklarını ve Manisa'dan büyük bir farkla 'Hayır' oyunun çıkacağını dile getirdi.
CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte özellikle kadınlar arasında birlik, beraberlik ve bütünlüğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Neden 'Hayır' dediklerini açıklayan CHP'li Biçer, "Biz kayıtsız, şartsız milletin olan egemenliğin kim olursa olsun, bir tek kişide veya zümrede toplanmasını istemiyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Terörün bitmesi için 'Hayır' diyoruz. Kan dökülmesini istemiyoruz. Her gün şehit haberleri içimiz dağlandı. Artık şehit haberi istemiyoruz. Ülkenin bölünmesini istemiyoruz. Birarada, resme sınırlarımız içinde kardeşçe ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda demokrasini, özgürlüğün ve laikliğin bedelini bir kere ödedik. Kurtuluş Savaşı'nda bunu ödedik. Elimizdeki değerleri, Cumhuriyeti, parlamenter sistemini kaybetmek istemiyoruz. Bu referandum sürecinin, 'Her şerde bir hayır vardır' düşüncesiyle 'Hayır'lara vesile olmasını istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından CHP'li kadın üyeler, kahvaltıya katılan kadınlarla sohbet etti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!