CHP'li İnce: Biz Köroğlu'nun torunuyuz

Güncelleme Tarihi:

CHPli İnce: Biz Köroğlunun torunuyuz
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 17:00

CHP'li İnce: Biz Köroğlu'nun torunuyuz

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları kapsamında kentte yaptığı konuşmada, referandumda 'evet' denilirse 600 milletvekilinin seçileceğini, dışarıdan atanan bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcılarıyla bu sayının 650'ye çıkacağını belirterek, "Ben bir kamyon şoförünün oğlu olarak bu fakir milletin parasının 650 milletvekiline bölünmesini içime sindiremiyorum.  Onun için ‘hayır’ oyu vereceğim" dedi.
Cumhuriyet Meydanı’nda otobüs üzerinden halka hitap eden İnce, “Bu topraklarda unutmayın ki Köroğlu vardı, Bolu Bey’ine meydan okudu. Yarın bu meydana gelecek olan Binali Yıldırım diyor ki; ‘Siz Bolu Beyi’nin torunusunuz.’ Cehaleti görüyor musun? Onlar Bolu Beyi’nin torunu olabilir, biz Köroğlu’nun torunuyuz" dedi. Bütün kumpaslara karşı durduklarını belirterek, referandumda hayır denilmesini isteyen İnce, "1 Mart tezkeresi geldi, onlar 'evet' dedi biz 'hayır' dedik. Ardından FETÖ geldi yargıyı teslim aldı 2010’nda, onlar 'evet' biz ise 'hayır' dedik. Kumpas davaları geldi. Balyoz, Ergenekon geldi. Generalleri gazetecileri hapse attılar. Onlar 'evet', biz 'hayır' dedik. Kozmik oda geldi, onlar 'evet' dedi, biz 'hayır' dedik. Ardından Habur’da terörist karşılama geldi. Ne dediler? 'evet' dediler, biz 'hayır' dedik. Ardından çözüm süreci geldi. Onlar 'evet' biz 'hayır' dedik. Akil insan dediler, biz 'hayır' dedik, onlar 'evet' dedi. Şimdi 16 Nisan’da 'evet mi' diyeceğiz, 'hayır mı ?' Ben madde madde neden 'hayır' dememiz gerektiğini anlatacağım ama emin olun ki onlar bu meydana gelip neden 'evet' dememiz gerektiğini söyleyemeyecekler” dedi.
Referandumda ‘evet’ çıkması durumunda Türkiye’nin sistem değişikliğine gidileceğini, devlet başkanının istediğini yapabileceğini söyleyen İnce, bu konuda Ak Partilileri de uyarıp, referandumda 'hayır' demelerini istedi. Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şimdi ‘evet’ dediğimiz zaman bu sisteme, bakanlar dışarıdan olacak. Milletvekillerinden olmayacak. 30 kişi onlar. 20 de cumhurbaşkanı yardımcısı, 600 de milletvekili. Etti mi 650. Türkiye’nin nüfusu ne kadar? 80 milyon. Milletvekili sayısı 650 olacak. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki milletvekili sayısı kaç? 435. 300 milyona 435, 80 milyonluk Türkiye’ye 650. Evet verecek olan Yalovalılara sesleniyorum; senin vicdanın bunu kabul ediyor mu? Yani Türkiye’ye 300 milletvekili yeter. Trilyonlarca lira milletvekillerine maaş vereceğiz. Ben bir kamyon şoförünün oğlu olarak bu fakir milletin parasının 650 milletvekiline bölünmesini içime sindiremiyorum. Onun için ‘hayır’ oyu vereceğim."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!