CHP’li Gürkan 'evet' çadırını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Gürkan  evet çadırını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 17:10

CHP’li Gürkan 'evet' çadırını ziyaret etti

Haberin Devamı

Ali Can ZERAY/EDİRNE,(DHA)-EDIRNE Belediyesi Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Ak Parti’nin referandum kapsamında kurduğu 'evet' çadırını ziyaret etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ,Saraçlar Caddesi’nde Trakya Üniversitesi'nde eğitim gören  Ak Partili öğrencilerin açtığı 'evet' çadırını ziyaret edip, öğrencilerle sohbet etti. Referandumda kararı halkın vereceğini, bu kapsamda herkesin inandığını anlatmaya çalıştığını söyleyen Gürkan, "Demokrasi’nin güzel tarafı da bu zaten. Evet'e inananlara eveti anlatacaklar, hayıra inananlar hayırı anlatacak. Evet veren de bu ülkenin onurlu, gururlu ve şerefli evladı, hayır veren de bu ülkenin onurlu, gururlu ve şerefli evladı. 16 Nisan'da atandaş gidecek, oyunu kullanacak, sandıktan ne çıkarsa başımızın üzerinde diyeceğiz. Milletin kararı her zaman doğru karardır. Biz buna her zaman inanıyoruz. Edirne gibi özgürlükler şehrinde de az ileri de hayır çadırı var, burada da evet çadırı var. Hayırı savunan arkadaşlarımız orada kendilerini anlatıyorlar. Eveti savunanlar burada propagandalarını yapıyorlar. Burada karar halkın. Zaten demokrasi de bu" dedi. 
Evet çadırında görevli ÜNİÜK Başkanı Mahmut Zengin, ziyareti nedeniyle Gürkan'a teşekkür ederek, "Bu güzel hareketinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendisinin de söylediği gibi yukarıda hayır çadırı, aşağıda evet çadırı. En güzeli böyle beraber çatışmadan birlikte olabilmek. Demokrasinin de amacı zaten budur. Önemli olan iki tarafından kendi görüşünü halka çatışmadan anlatabilmek. Ülkemiz için en iyisi olsun inşallah" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!