CHP’li Dr. İrgil, Gemlik Körfezi’ndeki fayı sordu

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Dr. İrgil, Gemlik Körfezi’ndeki fayı sordu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 15:48

CHP’li Dr. İrgil, Gemlik Körfezi’ndeki fayı sordu

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, deprem riski bulunan Gemlik ilçesinde yapılan çalışmaları soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı.

Fay hatlarının üzerinde kurulu olan Gemlik’te, 1999 depreminden sonra hiçbir iyileştirme yapılmamasının bölge için tehlike arz ettiğini belirten Dr. İrgil, Enerji Bakanı Berat Albayrak’a Gemlik’le ilgili yapılan araştırma ve çalışmaları sordu.



TOKİ ve Kentsel Dönüşüm konularındaki sıkıntıların giderilememiş olması nedeniyle bölge halkının huzursuz olduğunu savunan Dr. Ceyhun İrgil, “Deprem riski taşıyan Gemlik ilçemizde kentsel dönüşüme ilişkin yapılan çalışma var mıdır? Varsa bu çalışmalar nelerdir ve ne aşamadadır?” dedi.



MTA ARAŞTIRDI MI?



İrgil, “İnşaatlarda kullanılan malzemeler, deprem risk alanlarına göre belirlenmektedir. Deprem yönetmeliğinin temelini ise Deprem Bölgeleri Haritası oluşturmaktadır” hatırlatmasında bulunarak Bakan’a “Gemlik Bölgesinin deprem haritası revize edilmiş midir, Edilmiş ise hangi tarihte revize edilmiştir, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Gemlik Körfezinde, Gemlik Deprem fay hatları üzerinde araştırma yapmış mıdır, yapmış ise araştırmanın yapıldığı tarih nedir?” sorularını yöneltti.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!