CHP'li Çiçek: Bize o günleri yaşatanlar bu ülkeden ayrılacaklar

Güncelleme Tarihi:

CHPli Çiçek: Bize o günleri yaşatanlar bu ülkeden ayrılacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 02:11

CHP'li Çiçek: Bize o günleri yaşatanlar bu ülkeden ayrılacaklar

Haberin Devamı

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, (DHA)- CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, "Eğer masumsak, buna inanıyorsak eninde sonunda adalet gerçekleşecek ve haklarımızı alacağız. Gün gelecek bize o günleri yaşatanlar bu ülkeden ayrılacaklar ve etkisiz hale geleceklerdir" dedi.
Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, FETÖ üyesi hakim ve savcıların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin değerli komutanlarını suçsuz yere cezaevlerinde yatırdığını söyledi. Çiçek, "Bu mağduriyeti bizlere yaşatanlara mutlaka hesaplarını soracağız. Bir ülke düşünün 2010 Türkiyesi, 102 Atatürkçü subay hakkında bu hakim savcı kılıklı FETÖ'nün militanları yakalama kararı çıkarmışlardı. Bu mağduriyeti bize yaşatanlardan mutlaka bunun hesabını soracağız. Eğer masumsak, buna inanıyorsak eninde sonunda adalet gerçekleşecek ve haklarımızı alacağız. Ve gün gelecek bize o günleri yaşatanlar bu ülkeden ayrılacaklar ve etkisiz hale geleceklerdir. Sonuçta çağdaş değerler ve Cumhuriyet kazanacaktır. Ben buradan CHP'li gençlerimize sesleniyorum; Savcı, hakim, polis olun. Sınavları bilmem ama mulakatlarda sizlere yardımcı olacağız. Bu ülkenin CHP'li gençlere ihtiyacı var" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salcı ise, "Siz darbe vasıtasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçileri işten çıkarırsanız CHP buna karşı çıkar. CHP, darbecilere karşı mücadelenize itiraz etmez. Ama onun bir bostan olarak kullanılarak muhaliflerin temizlenmesine çalışılmasına itiraz eder. Hiç bu konularla işi olmayan, işinde, gücünde, namazında, niyazında insanları ellerini kelepçeleyerek onları içeri atmaya kalkarsanız CHP itiraz eder. Bakın o insanların büyük bir kısmı belki hayatlarında CHP'ye oy vermediler, belki de CHP binalarının önünden geçmediler. Ama bir yerde haksızlık varsa o haksızlığa karşı çıkmak CHP'nin görevidir. Darbenin içerisinde olanlara diyecek bir şey yok. Onların sonuna kadar yargılanmasını istiyoruz. Ama yapılacak olan tasfiye operasyonlarında kuru ile yaşın ayırt edilebilmesi için elimizden gelen her şeyi yaparız. Bizim tavrımızı 15 Temmuz gecesi genel başkanımız yapmış olduğu açıklama ile ortaya koymuştur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!