CHP'li Çam'dan 'gökdelen' çıkışı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Çamdan gökdelen çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 11:37

CHP'li Çam'dan 'gökdelen' çıkışı

Haberin Devamı

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2018 yılı bütçesinin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'den İzmir'de Urla'nın Gülbahçe Köyü'ne yapılması planlanan taş ocağına ÇED raporu hakkında gerekli hassasiyeti ve dikkati göstereceklerinin sözünü aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dikey yapıya izin vermeyin" yönündeki açıklamasını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'da yaptığı konuşmasında "Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı'na başladığı 1994 yılına kadar İstanbul'da sadece 4 gökdelen inşa edilmiş, AKP'nin 15 yıllık döneminde İstanbul'da yaklaşık bin 75 adet 47 metre veya daha uzun bina yapılmış. 1994'te başlayan 2007'de çoğalan dikey mimari 2010'lara gelindiğinde tepe noktasını görmüş durumda. İstanbul'da şu andaki 121 gökdelenin 117'si Erdoğan'ın söz sahibi olduğu dönemde yapılmıştır" dediğini hatırlattı. Çam bu açıklamasından sonra AK Partililer tarafından arandığını, eleştirilerine yanıt verildiğini belirterek, "Peki, CHP'nin iktidar olduğu illerde, özellikle vekili olduğunuz İzmir'de durum nedir" diye kendisine sorulduğunu bildirdi.

"BİRKAÇ TANE GÖKDELENLE BİR ŞEY OLMAZ YAKLAŞIMI DOĞRU DEĞİLDİR"

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Partililer'dan gelen bu soruya, şu sözlerle yanıt verdiğini iletti:

"Biliyorum ki, ne İzmir'deki ne de bir başka il ve beldelerimizdeki yapılaşma İstanbul'la mukayese edilemez. Ama biz mukayese için değil, başka partilere cevap vermek için hiç değil; sosyal demokrat olmanın, çevre bilincimizin, insana, kente saygımızın ve gelecek nesillere olan borcumuzun duyarlılığıyla hareket etmek zorundayız. Bir tane, birkaç tane gökdelenle bir şey olmaz yaklaşımı doğru değildir, kabul edilemez. Ankara'dan yapılan planlar ve verilen ruhsatlar da olsa çevre yağmalanmasına cepheden karşı durmak partimizin savunduğu ilkelere bağlı kalarak tam çevreci bir anlayışla görev yapmak zorundayız."

Öte yandan ülkedeki pek çok çevre sorunuyla birlikte başta İzmir Urla Gülbahçe Köyü'nde tepkilere ve büyük bir eyleme neden olan iki maden ocağıyla ilgili ÇED başvurusu yapılmasını gündeme getiren CHP'li Çam, Bakan Özhaseki'den bu konuya hassasiyet göstereceklerine dair söz aldı. Bakan Mehmet Özhaseki, bütçe görüşmeleri sırasında CHP'li Çam'a cevap vererek iki maden ocağı için ÇED başvurusunun ret edileceğini, taş ocaklarını maden gibi görmediklerini, her nerede olursa olsun bu konuda hassasiyet gösterdiklerini söyledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!