CHP'li Çakırözer'den 15 Temmuz şehidinin kabrine ziyaret

Güncelleme Tarihi:

CHPli Çakırözerden 15 Temmuz şehidinin kabrine ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 18:16

CHP'li Çakırözer'den 15 Temmuz şehidinin kabrine ziyaret

Haberin Devamı

ÇİFTELER (Eskişehir), (DHA)- CHP Milletvekili Utku Çakırözer, İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit düşen Fatih Dalgıç'ın Eskişehir'in Çifteler İlçesi Alikan Mahallesi'nde bulunan mezarını ziyaret ederek ailesine taziyede bulundu.
chp Milletvekili Utku Çakırözer, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Eskişehir'de ilk olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. Çakırözer, "15 Temmuz kanlı darbe girişimi o gece vücutlarını darbeci hainlerin tanklarının önüne kahramanca koyan yurttaşlarımız sayesinde engellenmiştir. O gece şehit olan 249 aziz şehidimize ve yaralanan kahraman gazilerimize sonsuza kadar minnettar kalacağız" dedi.
Çakırözer daha sonra Çifteler İlçesi Alikan Mahallesi'ndeki, 15 Temmuz şehidi Fatih Dalgıç'ı mezarını ziyaret ederek dua okudu. İstanbul Çengelköy'deki Polis Merkezi'nde darbeci askerlere direnmek için geldiğinde vurularak şehit olan Fatih Dalgıç'ın annesi Asiye Dalgıç'a taziyede bulunup Türk bayrağı veren Çakırözer, "Oğlunuz ve onun gibi o gece vücutlarını darbecilerin tank ve tüfeklerinin önüne kahramanca koyan aziz şehitlerimiz sayesinde ülkemiz bugün ayakta. Onlara ve ayrım gözetmeksizin bu vatan için hayatlarını veren tüm şehitlerimize sonsuza kadar minnettar kalacağız" diye konuştu.
Milletvekili Çakırözer, darbe girişimini lanetleyerek, darbeci subaylar ve onların tüm destekçilerinin bir an önce yargılanarak cezalandırılmalarını istedi. Çakırözer konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Vatansever, sağduyulu halkımızın ve isimsiz kahramanların darbecilere karşı verdiği demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Yaralanan kahraman gazilerimize minnettarız. Bu darbe girişimi laik, demokratik Cumhuriyetimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Anayasal kurumlarımız, hükümetimiz, parlamentoda temsil edilen tüm siyasi partilerimiz ve her görüşten yurttaşlarımız omuz omuza ülkemize, demokrasimize sahip çıktık. Bu birlik ve beraberliğin, demokrasi etrafında kenetlenmenin üzerine hepimizin titremesi kardeşliğimizi korumamız gerekir. Bu kanlı 15 Temmuz darbe girişimini yapan Fethullahçı cunta ile onları destekleyenlerden en ağır şekilde hesap sorulmalıdır. Sorulmalıdır ki Türkiye bir daha böyle büyük bir acı yaşamasın. Ama bu hesap sorma süreci hukukun üstünlüğü ilkesinden sapmadan yapılmalıdır. Darbe ile ilgisi olmayan binlerce siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve kamu görevlilerinin tutuklanması, ihraç edilmesi, açığa alınması gibi uygulamalar sadece ve sadece darbecilerle mücadeleye gölge düşürmekte, büyük zarar vermektedir. Darbecilerle hesaplaşma ve cezalandırma süreci yeni mağduriyetler yaratılmadan yürütülmelidir."
Çakırözer, 15 Temmuz'da FETÖ darbe girişimiyle mücadele ederken hayatını kaybedene ya da yaralanan '15 Temmuz şehitleri ve gazileri' ile terörle mücadelede hayatını kaybeden ya da yaralanan 'terör şehitleri ve gazileri' arasında da ayrımcılık yapılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!