CHP'li Budak: AKP Genel Başkanı'nın güvenlik birimlerine propaganda yapması güven erozyonunu derinleştirir

Güncelleme Tarihi:

CHPli Budak: AKP Genel Başkanının güvenlik birimlerine propaganda yapması güven erozyonunu derinleştirir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 17:22

CHP'li Budak: AKP Genel Başkanı'nın güvenlik birimlerine propaganda yapması güven erozyonunu derinleştirir

Haberin Devamı

ANKARA (DHA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, dün akşam güvenlik birimlerine yönelik düzenlenen iftar programında,  "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet partilerine yönelik sözlerinin güvenlik personelince alkışlanması"nın, "bu kurumların tarafsızlığına gölge düşürdüğünü" söyleyerek, "Güvenlik birimlerinin 'bir siyasi partinin güvenlik kurumu' algısının oluşmasına izin verilmemeli. Bu gibi algılar güven erozyonunu derinleştirecektir" dedi. 


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak,  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, "Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerinin düzenlediği iftar programında AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ağırlıklı olarak muhalefet partilerini hedef alan bir konuşma yaptığını, güvenlik birimlerinin yöneticilerinin de bu konuşmaya alkışladığını" söyleyerek,  "Güvenlik birimleri yöneticilerinin bir siyasi parti genel başkanının, siyasi içerikli konuşmalarını alkışlamaları, bu kurumların tarafsızlığına gölge düşürdüğü açıktır. Milletin güvenliğini sağlamakla görevli ve tarafsız olması gereken kurumların, 'bir siyasi partinin güvenlik kurumu' gibi algılanmasına yol açacak uygulamalar, güven erozyonunu derinleştirecektir" diye konuştu.

"SİYASİ İÇERİKLİ KONUŞMALARI ALKIŞLAYAN GÜVENLİK PERSONELİ HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK MIDIR?" 
Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerine yönelik iftar programının düzenleyicisi ve giderinin hangi kurum olduğu konusunda bilgi isteyen Budak, "İftar programında AKP Genel Başkanı'nın  muhalefet partilerine yönelik sözlerinin, güvenlik birimi yöneticileri ve personeli tarafından alkışlanması; bu kurumların tarafsızlığı ve güvenilirliğini olumsuz etkileyeceği tespitleri karşısında hangi önlemler alınacaktır? Bakanlığınız, güvenlik birimlerinin bir siyasi partiyle anılmasını sorun olarak görmekte midir? Bir siyasi parti genel başkanının siyasi içerikli konuşmalarını alkışlayan güvenlik personel hakkında işlem yapılacak mıdır?" diye sordu.

"KURUMLARA GÜVEN DİPTE"
Budak, şöyle devam etti: "AKP hükümetlerinin yanlış ve kayırmacı atama politikalarıyla özellikle güvenlik birimlerinde FETÖ yapılanmasının etkin hale gelmesinin yarattığı güven erozyonu henüz giderilememişken, siyasi parti toplantıları izlenimi veren görüntüler, güven sorununu daha da derinleştirmeyecek midir? Güvenlik birimlerinin bir siyasi partiyle irtibatlıymış gibi algılanmasına yol açacak etkinlerin önüne geçilecek midir? Güven erozyonunun durdurulması, ve tarafsızlığın sağlanması için bir adım atılacak mıdır?" 


(FOTOĞRAF) 


 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!