CHP'li Biçer'den Katar ile ilgili soru önergesi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Biçerden Katar ile ilgili soru önergesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 16:43

CHP'li Biçer'den Katar ile ilgili soru önergesi

Haberin Devamı

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Körfez ülkelerinin ambargo uyguladığı Katar'a Türkiye'nin gıda desteği çalışmasını TBMM'ye yönelttiği soru önergesi ile Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi. Çok miktarda gıda maddesinin Katar havayolları ve THY uçakları ile Katar'a ulaştırılması çabasını meclis gündemine taşıyan CHP'li Biçer, yaptığı yazılı açıklamada, Katar'a gösterilen önemin Türkiye'de kışlalardaki askerlere gösterilmediğini ileri sürdü. CHP'li Biçer, "Körfez ülkelerinin Katar'a uyguladığı ambargo ve izolasyonun ardından Türkiye'den yapılan yardımlar devam ediyor. Katar'ın gıda sıkıntısı yaşamaması için her türlü önlem alınırken mevcut iktidar, Katar'a gösterdiği özenin hiçbirini Türkiye'de kendi askerine göstermiyor. Katar'a yapılan gıda yardımlarının artarak devam etmesine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle Katar'a gıda ürünleri gönderen firmaların hangileri olduğunu sordum. Katar'a gıda gönderen firmalar arasında, Manisa'daki üç ayrı askeri birlikte askerin zehirlenmesine neden olan firmanın bulunup bulunmadığını sordum" dedi.

CHP'li Biçer yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Gönderilen bu gıda ürünlerini hangi firmalar gönderdi, bunlar hibe mi? Hibe ise; bu firmalar gıda ürünlerini göndermeye kendilerini neden mecbur hissetti? Hibe değil de ihracat kalemi ise ihracat tutarı ne kadardır? 23 Mayıs tarihinden itibaren Türkiye'de kışlalarda gerçekleşen (Manisa, Kırkağaç, Diyarbakır, Kıbrıs, Kastamonu, Muğla) asker zehirlenmeleri ortada iken kendi askerine sağlıklı gıda temin edemeyen hükümetinizin milli geliri Türkiye'nin 15 katı olan Katar'a gıda göndermesini ne ile açıklıyorsunuz?"

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!