CHP'li Basmacı, tüp geçit çıkışındaki sıkıntıyı meclise taşındı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Basmacı, tüp geçit çıkışındaki sıkıntıyı meclise taşındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 12:26

CHP'li Basmacı, tüp geçit çıkışındaki sıkıntıyı meclise taşındı

Haberin Devamı

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde yaşayan vatandaşların çıkışında trafik kazası yaşandığı gerekçesiyle tepkisini çeken Kayhan Tüp Geçidi'ni Meclis gündemine taşıdı.

Pamukkale İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Kayhan Tüp Geçidi'nin çıkışında yaşanan trafik kazaları, mahallelinin tepkisini çekti. Eylem yapan vatandaşlar, yaşlı ve çocukların yolun karşısın geçmekte güçlük çektiğini belirterek, yetkilileri çözüm bulmaya davet ettti. CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yazılı cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Basmacı, köprüde teknik veya mühendislik hatası olup olmadığını sordu. Soru önergesinde başta yaşlı ve çocuklar olmak üzere yolun karşısına geçişte vatandaşların zorlandığına dikkat çeken Basmacı, mahalle sakinlerinin sorunlarına çözüm beklediklerini aktardı.

"MÜHENDİSLİK HATASI VARSA, HESABINI SORARIZ"

Vatandaşların sorunlarına kayıtsız kalamayacaklarını ifade eden Basmacı, "Kayhan'da yaşanan soruna milletvekili olarak bizlerin duyarsız kalması düşünülemez. Vatandaşlarımızın bir sıkıntısı varsa çözüm noktasında elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kayhan tüp geçidini gündeme getiren vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesini için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdim. Sürücüler ve yayalar için hayati tehlike oluşturan çıkış yolunca teknik ve mühendislik hatası var ise onunda takipçisi olacağız. Hata çıkması durumunda da gereken mercilerden bunun hesabını da soracağız" dedi.

Basmacı cevaplanması istemiyle şu soruları yöneltti:

"Hem sürücüler hem de yayalar için hayati tehlike oluşturan Kayhan tüp Geçit çıkış yolunca teknik ve mühendislik hatası var mıdır? Tüp geçidin yapıldığı günden bugüne kadar kaç trafik kazası yaşanmıştır. Ölümle sonuçlanan kaza mevcut mudur? Huzursuz olan mahalle sakinlerinin bu sorununa nasıl bir çözüm düşünülmektedir?"

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!