CHP'li Basmacı, "Ekonomik gerçekler bizden saklanıyor"

Güncelleme Tarihi:

CHPli Basmacı, Ekonomik gerçekler bizden saklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 15:24

CHP'li Basmacı, "Ekonomik gerçekler bizden saklanıyor"

Haberin Devamı

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, yüksek zamlara rağmen 8.53 olan enflasyon oranının neye göre belirlendiğini merak ettiğini belirterek, "Ya biz gerçeği yaşamıyoruz. Ya da gerçek bizden saklanıyor" dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; 2016'da enflasyonun TÜFE'de geçen yıl yüzde 8.53 olduğunu, ÜFE'de yıllık bazda artışın yüzde 9.94 olarak belirlendiğini kaydeden CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, ortaya konan rakamların günlük hayatla uyuşmadığını söyledi. Enflasyon rakamlarının neye göre belirlendiğini merak ettiğini ifade eden Basmacı, "Muayene ücretlerine yüzde 60 zam, elektriğe yüzde 40 zam, kuru soğana yüzde 23 zam, yumurtaya yüzde 22 zam, alkollü içki-tütüne bir yılda yüzde 31 zam, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 3.29 zam oldu. Bu ortamda enflasyon 2016 yılında TÜFE'de yüzde 8,53 olarak gerçekleşti. Ya biz gerçeği yaşamıyoruz. Ya da gerçek bizden saklanıyor" dedi.
İnsanların tamamen zammın esiri olduğunu belirten Basmacı, "Ekonomik sıkıntı içinde yaşam mücadelesi veren insanların yaşadığı gerçek ile ekonomik veri olarak önümüze konan değerler birbirini tutmamaktadır. Gündelik hayatta insanlarımız zammın esiri olmuştur. İşçi, memurumuz, esnafımız, çiftçimiz başta olmak üzere toplumumuzun geniş katmanı, ekonomik anlamda yaşadığı sıkıntı hat safhaya ulaşmaktadır. Bu sıkıntı zaman zaman rakamlarla da ortaya konmaktadır. İnsanları kandırmaktan vazgeçin" diye konuştu.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!