CHP'li Basmacı, "Düşüncelere vurulan prangaları kabul edemeyiz"

Güncelleme Tarihi:

CHPli Basmacı, Düşüncelere vurulan prangaları kabul edemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 16:36

CHP'li Basmacı, "Düşüncelere vurulan prangaları kabul edemeyiz"

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 24 Temmuz Basın Bayramı'nın Türkiye'de basın mensupları ve bağlı bulundukları kuruluşlara yönelik yapılan baskıların gölgesinde kutlandığı söyledi. Basmacı, Türkiye'nin 2017 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'ne göre, 155. sırada olduğunu belirtip, "Buradaki en dikkat çekici unsur ise Türkiye'nin son 12 yılda 56 basamak düşmüş olmasıdır. Bu da Türkiye'nin basın özgürlüğü anlamında geldiği noktayı gözler önüne sermektedir" dedi.

24 Temmuz Basın Bayramı günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Türkiye'de basın mensuplarının ve bağlı bulundukları kuruluşların kendilerine yapılan baskıların gölgesinde bayramı kutladığını kaydetti. Gazetecilik mesleğinin en zor icra edildiği ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini ifade Basmacı, "Kamu adına hizmet üreten ve bizlerin yaşadığımız çevre özelinde dünya ile bağımızı sağlayan basın mensuplarına yönelik yapılan baskılar geçmiş yıllarda olduğu gibi günümüzde de devam etmektedir. AK Parti hükümetleri döneminde mesleğini icra ederken çeşitli nedenlerle tutuklanan çok sayıda gazeteci mevcut. Toplumu yönlendirenin gazetecilerin düşüncelerine vurulan prangaları asla kabul edemeyiz" dedi.

"TÜRKİYE 155'İNCİ SIRADA"

Basmacı, düşünceleri tutsak eden yaklaşımlara karşı olduklarını vurgulayarak, "Basın özgürlüğünün güçlendirilmesi için dünya çapında çalışmalar yürüten, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün yayımladığı 2017 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde Türkiye'nin geçen yıla göre 4 sıra daha gerileyerek 180 ülke arasında 155'inci sırada yer aldığını görüyoruz. Endekste en dikkat çekici unsur ise Türkiye'nin son 12 yılda 56 basamak düşmüş olmasıdır. Bu da Türkiye'nin basın özgürlüğü anlamımda geldiği noktayı gözler önüne sermektedir. Basın mensuplarının daha özgür bir şekilde mesleklerinin icra ettikleri yılların geleceği günler yakındır. Düşünceleri kadar bedenleri de tutsak olan basın mensupları başta olmak üzere tüm basın emekçisi kardeşlerimin bayramını kutluyorum" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!