CHP'li Başkan Uçar'dan yol tepkisi

Güncelleme Tarihi:

CHPli Başkan Uçardan yol tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 10:24

CHP'li Başkan Uçar'dan yol tepkisi

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve çalışmalar sırasında büyük sıkıntılara neden olan Reşadiye-İskele mahalleri arasındaki yol yapım çalışmaları, Datça Belediye Meclisi'nin nisan ayı olağan toplantısında gündeme geldi. CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, "Vatandaşa, 'Sizin yapacağınız yolun' dedirtmeyelim" dedi.
Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, belediye meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada yol yapım çalışmaları sırasında yaşanan aksaklıklara tepki gösterdi. Reşadiye-İskele mahalleleri arasındaki yol yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Uçar, "Yol yapılıyor ama ne kadar düzenli ne kadar hızlı gidiyor? Vatandaşa fazla sıkıntı yaşatmadan ne kadar götürebiliyoruz?" diye sordu.
"SIKINTILAR YAŞANIYOR"
Başkan Uçar, "Burada bir yol yapılıyor. Bir yol yapmak demek, insanlara her türlü sıkıntıyı yaşatmak anlamına gelmemeli… Bu arkadaşlarımıza söylüyorum. Birlikte toplantı yaptık. Bu işlerin koordineli bir şekilde yapılması gerektiğini anlattım. Sonuçta vatandaşa, 'Sizin yapacağınız yolun' dedirtmemek gerekir. Bunları kendilerine defalarca söyledim. Yine de sıkıntılar yaşanıyor. Sonuçta ben de Datça'da yaşıyorum. Ben de arabamla o yolda gidip geliyorum" dedi.
"UMARIM NİSANDA TAMAMLANIR"
Çalışmaların daha koordineli bir şekilde sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Uçar, "Çalışmalar anında, bir taraftan yol seviyesini düzenlemeye çalışıyorlar. Hafriyatlar alınıyor. Hemen arkasından greyder geçmiyor. Umarım nisan ayı içerisinde bu çalışmalar tamamlanır. En azından elektrik direklerinin dikilmesi, ağaçlandırılması bitmeyebilir ama insanlarımızı rahatlatacak olan sıcak asfaltı dökerler diye düşünüyorum. Bu ay sonundan sonra, insanlarımız çektiği çilenin güzelliklerini yavaş yavaş görmeye başlar. 'Biraz geç oldu, biraz üzüldük ama sonuçta şu anda mutluyuz' dedirtebiliriz diye düşünüyorum" diye konuştu.
"SORUNUN TAMAMI AYDEM DEĞİL"
Büyükşehir Belediyesi ile AYDEM arasında mutlaka sıkıntıların olacağını ifade eden Başkan Uçar, şunları söyledi:
"Ancak sorunun tamamı AYDEM değil. Elbette AYDEM orada çalışıyor. Elektriğin yer altına alınması, direklerin sökülmesi mutlaka sıkıntı yaratıyor ama sonuçta sadece oradan kaynaklanmıyor. AYDEM de bir an önce işini bitirip yer teslimini yapmak istiyor. Birçok firmanın, AYDEM'in Telekom'un, MUSKİ'nin aynı yerde beraber çalışması çok kolay olmuyor. Yine de Datça olarak şanslıyız. Çalışmalar sürüyor. Müteahhit batmış olsa, bunu tasfiye etmek en az bir yılı alırdı. O nedenle, hoşgörülü ve biraz daha sabırlı olmalıyız. Sıkıntılara katlanmalıyız. Umarım kazasız belasız şu yol tamamlanır."
Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!