CHP'li Balbay: Basmane Çukuru'nde mahkeme kararına uyulmalı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Balbay: Basmane Çukurunde mahkeme kararına uyulmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 14:25

CHP'li Balbay: Basmane Çukuru'nde mahkeme kararına uyulmalı

Haberin Devamı

İZMİR'de 19 yıldır çözülemeyen 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın 2013 yılında onaylanan imar planı 4 yıl sonra İzmir 5. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, herkesi bu karara uymaya çağırdı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 20 bin 855 metrekarelik alanda inşası planlanan 67 ve 48 katlı iki yapının 'Kentin kalbine saplanmış bir hançer' olacağına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Basmane iki bin yılı aşan bir geçmişe sahip. Roma döneminden Bizans'a, Osmanlı'dan Cumhuriyet’e tüm dönemlere tanıklık etmiş. Adını da 17'nci yüzyılda burada kurulan basma fabrikalarından alıyor. Kültürpark, sadece İzmir'in değil Türkiye'nin tarihine tanıklık etti. Mevcut yapısı korunarak yeni projelerle daha çok ziyaretçi çekebilir. Bütün dünyada kentin bu tür tarihi yerleri özenle korunur. Çok katlı yapılar için de ayrı merkezler kurulur. Yatırım alanları seçilirken, önceliği kentin kimliğini korumaya vermek gerekir. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İstanbul'a ihanet ettik, bunda benim de payım var' sözü bu dönemin gerçeği. İstanbul'a, Bursa'ya, Ankara’ya yapılan ihaneti İzmir'e taşımayın."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!