CHP'li Bakan'dan nükleer soru

Güncelleme Tarihi:

CHPli Bakandan nükleer soru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 11:27

CHP'li Bakan'dan nükleer soru

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin durumunu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, mülkiyeti ve kontrolü Rusya'ya ait olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımının, açılan 17 ayrı iptal davasına rağmen Mersin'de devam ettiğini, tüm davaları birleştiren Danıştay'ın, Akkuyu Nükleer Santral ile ilgili yayınladığı bilirkişi raporunun kamuoyunda eleştirilere neden olduğunu söyledi. Bakan, Akkuyu Nükleer Santrali'nden üretilecek elektriğin Türkiye'ye satışının detaylarını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a şu sözlerle sordu:

"Hükümet Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin tüm bu olumsuz şartlara rağmen faaliyete geçmesine izin verecek midir yoksa Rusya ile Akkuyu konusundaki anlaşmasını revize etmeyi düşünmekte midir? Projenin devamı gelecekse, ekonomiden sorumlu devlet yöneticileri, aynı elektriği bir rüzgar santralından neredeyse yarı fiyatına almak yerine neden daha pahalı bir yolu tercih etmektedirler?"

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!