CHP'den çocuk istismarına tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPden çocuk istismarına tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 15:23

CHP'den çocuk istismarına tepki

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - CUMHURİYET Halk Partisi Finike İlçe Başkanlığı ve Kadın Kolları üyeleri, çocuk istismarını yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.

CHP Finike İlçe Başkanlığı binasında yapılan açıklamaya; CHP Finike İlçe Başkanı Okan Tanır, CHP Kadın Kolları Başkanı Hülya Tutal ve ilçe yönetimi katıldı. 'Çocuk istismarını kadınlar durduracak' başlığı altında hazırlanan açıklamayı okuyan Kadın Kolları Başkanı Tutal, çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamanın hükümetin en öncelikli sorumluluğu olduğunu ifade etti.

“Çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri vardır" diyen Tutal, "Cezaları arttırmak, istismara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmaktır. İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur. Geleceğimiz olan çocukları korumak hepimizin göreviyken susmak, buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi, denetçi, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

İstismara uğrayan çocuklar için endişe duyduklarını belirten Hülya Tutal, "Çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz. Bu taleplerin yasal takipçisi olacağız. Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, muhtemelen iyi hal indirimi, ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz" dedi

Çocukların yurt hizmetlerinin vakıflardan alınmasını, devlet eliyle denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini istediklerini kaydeden Tutal, “Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetimlere tabi tutulmasını istiyoruz. Biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar çocukların korunmasına yönelik yasal çerçeve yeniden düzenlenene kadar, çocukların istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!