CHP Kayseri İl Başkanı: Terörü kim yapmışsa, kim yaptırmışsa, Allah belasını versin

Güncelleme Tarihi:

CHP Kayseri İl Başkanı: Terörü kim yapmışsa, kim yaptırmışsa, Allah belasını versin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 16:09

CHP Kayseri İl Başkanı: Terörü kim yapmışsa, kim yaptırmışsa, Allah belasını versin

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA) - CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Feyzullah Keskin, bazı çevrelerin partilerini terör yanlısı gibi göstermeye çalıştığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Keskin, “Terörü kim yapmışsa, kim yaptırmışsa, kim maddi-manevi destek olmuşsa, her kim zerre kadar bu olaya sevinmişse Allah belasını versin diyoruz ve lanetliyoruz'' dedi.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, partisinin il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İl binasında düzenlediği basın toplantısında İstanbul’daki terör saldırısına değinen Keskin, “Yaşadığımız süreç içinde maalesef kelimelerin boğaza düğümlendiği anları yaşamak fazlalaştı. İstanbul’daki son saldırıda 44 şehidimiz ve yine yaralılar var. Bu vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Şehitler biyolojik olarak ailelerine, akrabalarına düşmüştür ama bütün Türk Milleti’nin acılarını paylaşması, onlar için de moral olmuştur. Acıyı, Türk toplumu her evde yaşamaktadır. Terörü kim yapmışsa, kim yaptırmışsa, kim maddi-manevi destek olmuşsa, her kim zerre kadar bu olaya sevinmişse Allah belasını versin diyor, lanetliyoruz. Terör insanlık ayıbıdır. Terör insanları din, dil, etnik yapı, mezhep, siyasi görüş ayrımı yapmamaktadır. İstanbul’da yaşanan olaylardan bir tanesi Sinop merkez ilçe başkanımızın oğlu olan tıp öğrencisidir. Bir tanesi de Güneydoğulu Kürt kardeşimizdir. Törerö kim yapıyorsa, teröre kim destek veriyorsa, Türk toplumu olarak bunun karşısında mücadele etmek zorundayız. Buna, birlik beraberlik en güzel derstir. Maalesef Cumhuriyet Halk Partisi kardeşlik, birlik, beraberlik dili dedikçe bazı şer odakları, provokatörler bu işi farklı yönlere çekme gayreti içindeler ve öyle bir algı oluşturmak istiyorlar'' ifadelerini kullandı. 

Basın toplantısında, ''CHP hiçbir zaman kim ve nasıl olduğuna bakmadan terörü lanetlenmiştir ve terörün karşısında dim dik ayakta kalmıştır'' diyen Keskin, şunları kaydetti:

''Bizi terörle yan yana getirmeye çalışanları ve böyle algı oluşturmaya çalışanları lanetliyorum, kınıyorum. Sürekli barışın dilini konuşan, kardeşlikten dem vuran, bu ülke hepimizin diyen CHP’ye yönelik böyle bir algı oluşturmak istiyorlar. Bu dilin hiç kimseye faydası olmaz. Huzursuzluk yayılmaya başladığı anda sokak, mahalle şehir ayrımı yapmaz. Kullandıkları dille birleştirmek, kardeşlik, birlik, beraberlik algısı yerine ayrıştırıcı dil kullananları da ayrıca kınıyorum. Bu ülkenin ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacı var. Biz CHP olarak, her dem kardeşlikten barıştan, hoş görüden, sevgiden yana olduğumuzu söylem ve hareketlerimizle göstermeye çalışıyoruz. Maalesef aynı duyarlılığı bazı çevrelerde görmemenin üzüntüsü içindeyiz. Bu sorun hepimizin sorunudur. Parti sorunu değil, her ferdin sorunudur. Sorun, sorun çözücüler tarafından çözülmediği sürece bir adım ileri gidemeyiz. Karşıyı suçlayarak, ayrıştırıcı dil kullanarak olumlu sonuç alamayız.''

Bazı çevrelerin uzun süredir Cumhuriyet Halk Partisi’nin terör örgütü destekçisi parti konumuna getirmek için iftiralar attıklarını dile getiren Keskin, Habur, Dolmabahçe görüşmeleri ile ilgili bazı fotoğraflar göstererek, “Bunları yapan CHP ve CHP iktidar. Sakın AKP zannetmeyin, fotomontaj” ifadelerini kullandı. Keskin, “Biz her seferinde kimseyi suçlamadan, ana muhalefet partisi olarak bunun sorumlusunun çözüm kaynağının, çözüm üretecek olanların iktidar partileri olduğunu ve iktidar partilerinin de bu konularda yanında olduğumuzu söyledik. Genel Başkanımız terörle mücadelede her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu sık sık gündeme getiriyor. Ama, maalesef ısrarla, zorlamayla bunu da kitlesel iletişim araçlarını kullanarak yapıyorlar, o yüzden hepimize görev düşüyor. Bize (terör örgütünü desteklediniz) diye suçlamalar yapılıyor'' şeklinde konuştu.

Açıklamasında, bazı fotoğrafları da gösteren Keskin şunları söyledi:

''Ben size birkaç resim göstereceğim. 21 Ekim 2009 yani Cumhuriyet Halk Partisi iktidar, yollar kapatılıyor. CHP’li belediye başkanı, CHP iktidarı Habur’da mahkeme kuruyor, mahkeme kuran CHP, arkadaşlar. Terörle ilgili bizi suçluyorlar, bu resimdeki fotomontaj. Görülen dönemin Başbakanı değil, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu. Fotomontaj yapmışlar, Şivan Perver’le el ele tutup 'megri', 'megri' diye ağlamışlar. Bu Kılıçdaroğlu, sakın bakıp da resimdeki Tayyip Erdoğan zannetmeyin arkadaşlar. 28 Şubat 2015 Dolmabahçe’de, şu oturan baştaki arkadaş, onun yanındaki arkadaş ve öbür taraftaki kişi Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri. Fotomontaj yapmışlar, AKP’nin resimlerini koymuşlar. Bu oturanlar orada çözüm süreci adı altında çözüm yapanlar CHP’li. Sakın Yalçın Akdoğan ya da dönemin İçişleri Bakanı zannetmeyin. Bunlar fotomontaj yapmışlar, AKP’lilerin isimlerini koymuşlar. (CHP milletvekilleri terörist cenazelerine gidiyor) diyorlar. 21 Haziran 2015, YPG’li terörist Abdulkadir Durgun. Öyle konuşarak olmaz bu işler, belgesi ile olur. Yanında oturan sakın zannetmeyin Galip Ensarioğlu, AKP milletvekili zannetmeyin. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu aslında bu arkadaş. O fotoğrafı da fotomontaj yapmışız, Galip Ensarioğlu’nun resmini koymuşuz arkadaşlar.''

''ŞEHİT CENAZESİNDE PROVAKATÖRLER İŞBAŞINDAYDI''

Kayseri’deki şehit cenazesinde CHP çelengine yönelik saldırıya da tepki gösteren Keskin, provokatörlerin iş başında olduğunu belirtti. Açıklamasında, “Maalesef dün provokatörlerin kötü bir örneği gördük'' diyen Keskin, şunları söyledi:

“Biz Türk toplumu olarak geleneklerine, göreneklerine sıkı sıkı bağlı toplumuz. Şehit cenazesinde bırakın bağırmayı, dualardan başka bir şey yapılmaz ama bazıları provokatörler, maalesef şehit yakınlarını da dahil ederek, çelengi parçalayacak kadar basitleşiyorlar. Şehit yakını olabilirler ama o şehit artık biyolojik olarak senin akraban olabilir ama bu Türk toplumunun yani bizim de şehidimizdir, sizden çıkmıştır artık. Türk toplumunun şehididir o artık. Bu yüzden orda o çelengin parçalanmasını şiddetle protesto ediyoruz, kimseye faydası getirmez. Biz AKP’li Bakan Taner Yıldız’a yumruklu saldırı olduğunda da bu tür şeylerin olmaması gerektiğin ifade ettik. Dün ne söylediysek bugünde aynısını söylüyoruz. Bir ilke çerçevesinde ilkesel davranıyoruz. O yüzden şehit cenazelerinde toplumun sağ duyulu olması lazım. Dün 15 binin üzerinde kalabalık vardı. 3-5 kendini bilmez haricinde sağduyulu davranan Kayseri halkına teşekkür ediyorum. Çelenkleri parçalamaya, bizim düşüncemizi yok etmeye izin vermeyeceğiz. Mücadelemiz neyse aynısını yapacağız. Bu arada şehidimizin annesinin kalp krizi geçirdiğini de duyduk. Buradan acil şifalar diliyorum.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!