CHP İl Başkanı Özyiğit'ten Kocamaz'a: Bu kenti 3.5 yıldır yönetemiyorsun

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Başkanı Özyiğitten Kocamaza:  Bu kenti 3.5 yıldır yönetemiyorsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 15:21

CHP İl Başkanı Özyiğit'ten Kocamaz'a: Bu kenti 3.5 yıldır yönetemiyorsun

Haberin Devamı


CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'ı eleştirdi.
Özyiğit,  Milletvekili Hüseyin Çamak ve bir grup yönetici ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Mersin'in yerel yönetimde geride kalan 3.5 yılının 'heba olduğunu' öne süren Özyiğit, "Başkanlığınızın 3,5 yılı bitti. Geriye 1,5 yılınız yani 20 ay kaldı. Kentimiz için kalan bu sürede ne yapacaksınız? Başkanlık yaptığınız 3,5 yılda Hafif Raylı Sistem, Deniz otobüsü ve uçağı, Karboğazı Kayak Merkezi, Liman ve lojistik alan düzenleme, Kent Müzesi, Karaduvar Sahil düzenleme, Katlı Kavşak ve üstgeçit, Kentsel altyapı, Trafik sorunlarına sistemli yaklaşım, Balık Pazarı yenileme, Kasaplar çarşısı yenileme, Çevre ve yeşil alanlar projeleriniz ne oldu" dedi.
"Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait olan ve belediye tarafından kullanılması yasal olarak belirlenen yerlerin 3'ncü şahıslara kiraya verildiğinden bilginiz var mı?" diye soran Başkan Özyiğit, "Sağlıklı kentler ve herkes için sağlık, Kente giriş kapıları, Milletin Efendisi Köylü Pazarı, Mersin'in geleceğini ilgilendiren 1/25.000'lik Çevre Düzen Planı, Mersin idman Yurdu'na sahip çıkma projeniz ne oldu?" diye devam etti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ndeki kadrolaşmanın, liyakat ölçü alınmadan politik davranılarak, keyfi, dar, grupçu bir anlayışla ve belediye başkanının kişisel tercihleriyle oluştuğunu öne süren Özyiğit şöyle devam etti:
"Her 3-4 ayda bir bu kişiler değişik görevlere atanarak mesleki itibarları zedelenmiştir. Liyakate, tecrübeye, bilime dayalı kadrolar Mersin Büyükşehir Belediyesinde görev yapmış olsalardı, kamuoyuna açıklanmasını beklediğimiz projeler bugün Mersin'de yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olurdu. Doğru hizmet ve proje üretebilecek nitelikteki devlet memurlarına baskı, sürgün, tehdit, hakaret edilerek istifa etmeleri yönünde zorlamalar yapılmıştır. Emeği ile çalışan emekçi işçi kardeşlerimizin hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılması adeta işçi kıyımı yapmış olmanız hak, hukuk, adalet anlayışınıza sığıyor mu?"
MERSİN'İN SORUNLARINA UZAK MESAFEDESİNİZ
Türkiye'nin mozaiği Mersin'in, çok çeşitli kültürlerin, inançların bir arada yaşadığı tarihinden beri bu iradeye sahip çıkan bir kent olduğunu hatırlatan Özyiğit daha sonra şu görüşlere yer verdi:
"Mersinlilerin  yüzde 85'inin hayır dediği Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımına 'Evet' diyerek, tarım alanlarının çoraklaşmasına, turizm alanlarının kullanılmaz hale gelmesine, Kazanlı-Tarsus sahil bandı projesinin gündemden kalkmasına sebep olmadınız mı? Esnaf ve sanatkârların sanayi sitesi taleplerini duymadınız, görmediniz, gerçekleştirmediniz. Çağdaş yaşamın vazgeçilmezi olan yeşil alanları ve kentin iklim koşullarına uygun dinlenme alanlarını oluşturamadınız. Yeşil olan yerleri de betonlaştırdınız. Ağaç katliamlarına göz yumdunuz, uyguladınız. En az borçlu devraldığınız Mersin Büyükşehir Belediyesini bugün en çok borcu olan belediye konumuna getirdiniz. Ne kadar borçlandığınızı kamuoyuna açıklayın, şeffaf olun. Kaynakları verimli kullanmazsanız Büyükşehir Belediyesi kente hizmet üretemez hale gelecektir. Yapımı bitmiş halde, kullanıma hazır devraldığınız otogarı bile hizmete açamadığınız gibi bu kentte 'Her yer otogar' sloganını yaratarak bir başarısızlığa daha imza attınız. Yıllık kira 322 bin TL'den 20 milyon TL'ye 62 kat artırarak gelir elde edeceğinizi billboardlarla, şatafatlı sunumlarla kamuoyuna açıkladınız. Bunu hangi oranda gerçekleştirdiniz? Ne yaptınız? Sayın Kocamaz yine beceremediniz?  Mersin halkından özür dilemeyi ve özeleştiri yapmayı düşünüyor musunuz?"

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!