CHP İl Başkanı Özyiğit: Mücadelemize devam edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Başkanı Özyiğit: Mücadelemize devam edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 15:45

CHP İl Başkanı Özyiğit: Mücadelemize devam edeceğiz

Haberin Devamı


MERSİN'de CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, OHAL şartlarında eşit olmayan koşullarda yapılan referandum sonucunun kabul edilemez olduğunu dile getirerek, "Mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu seçim iptal edilmelidir" dedi.
CHP İl Başkanlığı referandumun ardından parti önünde bir toplantı düzenledi. İlçe başkanları, partililer ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan İl başkanı Abdullah Özyiğit, referandum sürecinde hayır kampanyası yürütenlere teşekkür etti. Özyiğit, "Devletin, tüm imkan ve olanaklarının yanı sıra yerel yönetimlerin, sermaye kesiminin, medyanın her türlü desteğini alan evetçi yapı referanduma uzak ara önde girmesine rağmen başaramadılar. Sandıklara gittik, oy verdik, sahiplendik, mücadele ettik. Ama ne yazık ki eşit koşullarda yapılmayan bu seçimlerde ne yazık ki hukuk adalet hakkaniyet yerle ihsan edildi. Göz göre göre emeğimiz, umutlarımız, geleceğimiz ve hayallerimiz yok edilmek istendi. Etmeyecekler, edemezler. Bugün gelinen nokta, ülkenin birliğini bütünlüğünü cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerini yok etmek isteyen, en büyük güvencemiz olan hukuk devletini ortadan kaldıran, bilinmeyen karanlık bir noktaya gelmiş olmasıdır" diye konuştu.
Çıkan sonucu 'Bir anlayışın, bir zümrenin ve bir adamın anayasası olmuştur' sözleriyle eleştiren Özyiğit, şunları söyledi:
"Kentimizde yüzde 64.2 gibi bir oranla hayır çıkararak başarılı olmamız bizleri mutlu etmemiştir. Adı yüksek olan seçim kurulunun seçim esnasında aldığı kararla meşruluğunu ve saygınlığını küçültmüştür. Hepimizin, hatta dünyanın bildiği şekli ile bu Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu referandum seçimini tartışılır hale getirmiştir. Seçim kanunundaki düzenleme gayet açık ve nettir. 'Mühürsüz, zarf ve oy pusulaları kullanılamaz, kullanılmışsa geçersiz sayılır' bu hüküm ihlal edilmiş, seçim kurulu bu kararı ile tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. YSK üyeleri bu kararla devletin, bağımsızlığına, sosyal hukuk devleti temel ilkelerine darbe vurmuşlardır. Mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu seçim iptal edilmelidir."

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!