CHP Genel Sekreteri Sındır Besni'de

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Sekreteri Sındır Besnide
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 15:53

CHP Genel Sekreteri Sındır Besni'de

Haberin Devamı

Mustafa ÖNDOĞAN/ BESNİ (Adıyaman),(DHA)- CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, referandum çalışmaları için geldiği Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde partililerle bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Sındır, referandumla sunulacak sistemin diktatörlük olduğunu savunarak, şöyle konuştu:

"Bu bir parti meselesi değil, bu bir memleket meselesi, hepimizin geleceğinin meselesi. Meclise milletvekillerini atayan bu kişi, meclis çoğunluğuyla dilediği gibi kanun çıkartacak veya meclisi dilediği gibi parmağında oynatacak, bu bir kişi tek başına hükümet olacak. Biliyorsunuz bu Anayasa değişikliği teklifinde artık Başbakan kelimesi yok, kaldırılıyor. Hatta bizim Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünden çıkarsak yeridir, çünkü artık Başbakan'ı kullanma ihtiyacımız yok. Bakanlar Kurulu diye bir kavram yok artık. Bakanlar kimmiş ki, o tek kişi istediğini atayacak, istediğine emir verecek."

Konuşmasının ardından Sındır'a CHP Besni teşkilatı tarafından teşekkür plaketi verildi. Sındır, parti teşkilatı ziyaretinin ardından esnafı dolaşarak Anayasa değişikliğiyle ilgili sohbet etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!