CHP’den 'Kadın' açılımı

Güncelleme Tarihi:

CHP’den Kadın açılımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 00:00

CHP Ankara İl Kadın Kolları yeni yönetimi partinin tabana ve kadınlara daha verimli bir şekilde ulaşabilmesi için kolları sıvadı.

CHP Ankara İl Kadın Kolları’nın Bahar Büyükyılmaz başkanlığındaki yeni yönetimi partinin tabana ve kadınlara daha verimli bir şekilde ulaşabilmesi için kolları sıvadı. “Yeniden yapılandırma ve canlandırma” süreci olarak tanımladıkları hazırlık çalışmaları sonrasında Ankara’yı dolaşacaklarını söyleyen Büyükyılmaz, “Düşük gelirli bölgelerde kadınımıza önce birey olduğunu hatırlatmak sonrasında onları da yönetime katmak istiyoruz. “Kime oy vereceksin?” diye sorulduğunda, “Kocam ne derse ona vereceğim” cevabının verilmemesi için Ankara’yı karış karış dolaşacağız” dedi.

Gittikleri bölgelerde kadın sağlığı ve meslek edindirme kursları gibi çalışmalarda bulunup, kadına yönelik şiddet konusuna eğileceklerini belirten Büyükyılmaz şunları söyledi:

Ankara’nın yüzde 52’si kadın

“Ankara nüfusunun yüzde 52’sini oluşturan kadınlar maalesef yönetimde söz sahibi değiller. Bugüne kadar kadın kollarımızın yaptıklarının üzerine koyarak, daha çok tabana inerek bir çalışma içerisine gireceğiz. Ankara’nın başta tüm metropol ilçeleri olmak üzere dış ilçelerine de gideceğiz. İlçelerin yanı sıra gitmediğimiz köy kalmayacak. Özellikle Ankara’da gelir düzeyi düşük semtlere öncelik vereceğiz. Orada kadınların hakları konusunda bilgilendirme programları düzenleyeceğiz. Bizimle birlikte gelecek uzman doktorlar kadın sağlığıyla ilgili seminerler düzenleyeceğiz. Bunun yanı sıra kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kursları düzenleyeceğiz.

Çeyrek altınla gitmeyeceğiz

Türkiye’nin başkentinde eğer bugün halen kadın şiddete uğruyorsa bunun da sorumluluğunu kendimizde hissediyoruz. Şiddete maruz kalmak zorunda olmadıklarını onlara hissettireceğiz. Kadınlarımızın yalnız olmadığı parolasıyla yola çıkıyoruz.

Düşük gelirli bölgelerde kadınımıza önce birey olduğunu hatırlatmak sonrasında onları da yönetime katmak istiyoruz. “Kime oy vereceksin?” diye sorulduğunda, “Kocam ne derse ona vereceğim” cevabının verilmemesi için Ankara’yı karış karış dolaşacağız.

Kadınlarımızın ayağına çeyrek altın, nohut, patates değil bilgi ve aydınlık götüreceğiz. Yakın zamanda Ankara CHP Ankara İl Kadın Kolları’nın aktif çalışmalarını görecek ve Ankaralı mağdur kadınlarımız yalnız olmadıklarını hissedecek.”

Kadın sağlığı ve meslek edindirme

BÜYÜKYILMAZ, “Ankara’da gelir düzeyi düşük semtlere öncelik vereceğiz. Orada kadınların hakları konusunda bilgilendirme programları düzenleyeceğiz. Bizimle birlikte gelecek uzman doktorlar kadın sağlığıyla ilgili seminerler düzenleyeceğiz. Bunun yanı sıra kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kursları düzenleyeceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!