Cezaevine üretilip Konya Adliyesi’nde açılan mağazada satılacak

Güncelleme Tarihi:

Cezaevine üretilip Konya Adliyesi’nde açılan mağazada satılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 15:47

Cezaevine üretilip Konya Adliyesi’nde açılan mağazada satılacak

Haberin Devamı

KONYA, (DHA) - ADALET Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanlığınca cezaevlerinde üretilen ürünlerin halka satışının yapıldığı mağaza Konya Adliyesi'nde hizmete açıldı. 

Türkiye'deki 40 cezaevinde faaliyet gösteren üretim merkezlerinde çalışan hükümlü ve tutukların yaptığı gömlekten havluya 55 ürün, mağazada müşterilerin beğenisine sunuldu. Mağazada, 40 cezaevinde açılan atölye ve tesislerde meslek öğrenmek amacıyla üretime katılan hükümlü ve tutukluların yaptığı peynir, tereyağı, havlu, bornoz, ayakkabı, gömlek, deri mont ile hediyelik eşya ürünleri yer alıyor. 

Cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların alın teri ve el emeğiyle ortaya koyduğu ürünlerin halkla buluştuğunu belirten Konya Cumhuriyet Başsavcısı Tezcan, "Ürün çeşitliliği çok fazla, bu ürünler cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler tarafından üretiliyor. Kar amacı güdülmüyor. Tutuklu ve hükümlülerin bir meslek sahibi yapılması amaçlanmakta. Böylece mahkumlar hem rehabilite ediliyor hem de topluma kazandırılıyor " dedi. 

Marka isimlerini üretildikleri cezaevlerinin isimlerinden alan ürünlerden Ayaş Cezaevinde üretilen ayakkabılar Ayce, Sinop Cezaevinde yapılan gömlekler, kravatlar Since, Foça Cezaevinde üretilen peynir ve tereyağının da Foce markalarıyla satışa sunulduğu satış mağazasında ilk alışverişi de Başsavcı Tezcan yaptı. Açılışa Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuri Koçer, Adli Yargı Adalet Komisyonu Üyesi Mevlüt Gülbudak, Cumhuriyet Savcısı Bekir Sıtkı Yıldırım'ın katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!