Cezaevinde açlık grevine devam

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde açlık grevine devam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 21:24

AÇLIK grevlerinin 76’ncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, önceki gün avukatlarıyla görüştürüldü. 3’er kişilik koğuşlarda kalan Gülmen ve Özkça’nın açlık grevine devam ettikleri öğrenildi. Cezaevi yönetiminin, ihtiyaçları olan su, tuz ve şeker ihtiyaçlarını karşıladığı bildirildi.

Haberin Devamı

AVUKATLARI: ADLİ SİCİLLERİ TEMİZ

Ailelerden ise sadece Gülmen’in ailesi kızlarını görebildi. Tutuklama kararının ardından dün Gülmen ve Özakça’nın anneleri açıklama yaptı. Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın Twitter hesabı üzerinden paylaştığı videoda anne Sultan Özakça ve anne Cemile Gülmen, açlık grevinde oldukları için çocuklarının hayatlarından endişe duyduklarını belirterek serbest bırakılmalarını istediler.

Gülmen ve Özakça’nın avukatları ise dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dile getirdiği, ‘müvekillerinin DHKP-C üyesi olduğu’ yönündeki iddialarını yalanladılar. Avukat Selçuk Kozağaçlı, eğitimcilerin kesinleşmiş beraat kararlarını ve adli sicil kayıtlarını yayınladı. Kozağaçlı, sosyal medya hesaplarından şu mesajları paylaştı: “2012’den bu yana ‘örgüt üyesidir’ demek, ‘Ben yargı kararı tanımam’ demektir. İşte bakanın iddia ettiği 2012 tarihli suçlamanın yargısal akibeti; beraat, savcılık temyiz dahi etmediği için kesinleşme...” 

Haberin Devamı

BAKAN SOYLU’DAN SUÇLAMA

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Gülmen ve Özakça’nın tutuklanmalarıyla ilgili özetle şunları söyledi: “Kasım ayından beri bu eyleme destek veren vekilller, basın kuruluşları, bu topluma, bu millete bu kişilerin DHKP-C terör örgütü üyesi olduğunu hiç söylediler mi? Bu kişiler sabah 9’dan akşama kadar açlık grevi yapıyor, daha sonra evlerine gidip yemek yiyorlar. Bu kişinin silahlı terör örgütüne üye olma, kamu malına zarar verme, kasten yaralama, terör örgütü propagandası yapma, görevi yaptırmamak için direnme suçlarından davaları var. Böyle davaları olduğunu bildiğiniz öğretmene evladınızı teslim eder misiniz?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!