Cezaevi AŞ. iflas etti

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi AŞ. iflas etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Şartlı tahliye nedeniyle Antalya E Tipi Cezaevi boşalınca, iş atelyelerinde çalışacak mahkum sıkıntısı yaşanmaya başladı.

ŞARTLI tahliye yasasıyla birçok mahkumun özgürlüğüne kavuşması en büyük darbeyi Antalya E Tipi Cezaevi'nin iş atölyelerine vurdu. Cezaevinin açık ve yarı açık bölümündeki mahkumların hemen hemen tamamı tahliye olurken, bu mahkumların yaptıkları işler ise boşta kaldı. Araya 10 günlük uzun tatilin girmesi sıkıntının ilk aşamada ortaya çıkmasını engelledi.

MAHKUM SIKINTISI

Cirosu nedeniyle 'Cezaevi A.Ş.' adı takılan Antalya E Tipi Cezaevi'nin iş atölyelerinde ortaya çıkacak personel sıkıntısı, en çok Antalya Adliye Sarayı'nda hissedilecek. Adliyenin temizliğini yapan, çay ocağını işleten, savcı ve hakimlerin odacılığını üstlenen mahkumlar, af yasası ile özgürlüğe kavuştular. Onların yerini alacak başka mahkumlar bulunmuyor.

TEMİZLİK DURDU

Cezaevi A.Ş., adliyenin yanı sıra Kundu'daki Adalet Bakanlığı Dinlenme Tesisleri'nde de temizlik, servis ve teknik işleri üstlenmişti. Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokolla kentin büyük cadde ve bulvarlarındaki orta refüjlerin bakım ve temizliğini mahkumlar yapıyordu. Bayram tatilinden sonra bu işler de personelsizlikten yapılamayacak.

ÜRETİME ARA

Mahkumlar dış görevlerin yanı sıra cezaevinin içindeki atölyelerde de üretim yapıyorlardı. Cezaevi bünyesindeki cilthane, marangozhane, fırın, çini atölyesi ve sebze serasında yapılan üretim, dışarıya pazarlanıyordu. Yıllık anlaşmaları olan bu atölyelerin faaliyetini nasıl sürdüreceği, siparişleri nasıl karşılayacağı merak konusu oldu.Tahliyeler öncesi cezaevinde kapasitenin üzerinde tutuklu ve mahkum bulunduğunu belirten yetkililer, ilk aşamada 280 mahkumun tahliye olduğunu ve böylece sıkışıklığın giderildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!