Sümeyye Erdoğan'ın nikahı: Ceylanını evlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Sümeyye Erdoğanın nikahı: Ceylanını evlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 01:11

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile işadamı Selçuk Bayraktar, Halkalı’daki Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle evlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, “Sümeyye’ye çocukluğunda ceylanım derdim. Gözümün nuru derdim. Şimdi o baba evinden nazlı bir ceylanın zarifliği ile inşallah mutlu olacağı kendi yuvasına gidiyor” dedi.

Haberin Devamı

SELÇUK Bayraktar ve ailesi gelin Sümeyye Erdoğan’ı almak için saat 10.00’da Tarabya’daki Huber Köşkü’ne gitti.


Selçuk Bayraktar’ın kullandığı BMW marka gelin arabası çok az süslenmiş, konvoydaki diğer araçlar gibi sadece aynalarına çiçekler takılmıştı.


Sümeyye Erdoğan gelin arabasının sağ ön koltuğuna oturdu. Konvoyun köşkten çıkışı sırasında koruma araçları siren çaldı. Gelin arabası saat 10.20’de Huber Köşkü’nden ayrılarak Halkalı’daki nikâh töreninin yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’ne gitti. 

Haberin Devamı

İLK GELEN DAVETLİ ATİLLA KOÇ OLDU

Kültür merkezine ilk gelen davetli eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç oldu. Atilla Koç ve eşi saat 12.29’da gelerek protokol kapısından girdi.


Davetliler saat 15.00’te kıyılacak nikâhtan birkaç dakika önce peş peşe gelmeye başlayınca protokol kapısının önünde büyük karışıklık yaşandı. Saat 15.03’te gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konvoyu, protokol kapısındaki karışıklığı görünce başka bir kapıya yöneldi. Protokol kapısından salona giren davetlileri Erdoğan Ailesi adına Bilal Erdoğan karşıladı. 

Haberin Devamı

KARTLARA GÖRE OTURDULAR

Düğüne gelen davetliler ilk olarak fuaye salonuna alındı. Nikah töreninin yapılacağı alan saat 13.45’de açıldı. Davetlilere beyaz, yeşil veya kırmızı çizgili güvenlik kartları verilmişti.


Beyaz kartlara sahip olanlar tribünlerde, yeşil renk kartlılar aile üyelerine, kırmızı çizgili kartlar ise protokol üyelerine verilmişti. Ancak kırmızı renkli fazla dağıtıldığı için protokoldeki isimlerden bazıları tribünlere yönlendirildi. 

Sümeyye Erdoğanın nikahı: Ceylanını evlendirdi

BİRBİRİNİZDEN GÖZLERİNİZİ AYIRMAYIN

NİKÂH töreninin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan platforma davet edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan davetlilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Bugüne kadar iki erkek ve bir kız evladını evlendirmiş bir baba olarak benim için Sümeyye’nin nikâh törenini görmek çok büyük bahtiyarlık. Sümeyye’ye çocukluğunda hep şöyle hitap ederdim. Benim ceylanım derdim. Gözümün nuru derdim. Şimdi o baba evinden nazlı bir ceylanın zarifliği ile inşallah mutlu olacağı kendi yuvasına gidiyor. Kızıma ve damadıma, Peygamber Efendimiz’in kendi kızı Hz. Fatma’ya bir tavsiye nasihati ve vasiyeti vardı. ‘Birbirinizden gözlerinizi ayırmayın. Böylece sevginiz artarak büyür. Rabbim tüm cümle evlatlarla birlikte kızım ve damadıma mutlu, huzurlu, her şeyden önemlisi iki dünya saadeti nasip etsin.”

Haberin Devamı

GÜL VE DAVUTOĞLU’NA SARILMASI ALKIŞ ALDI

Davetlilerin yerini almasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 15.28’de salona girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak protokoldeki misafirlerinin teker taker elini sıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sarılması misafirler tarafından alkışlandı.

 
KURAN-I KERİM OKUNMASIYLA BAŞLADI

Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar, nikahlarının kıyılacağı salona çiçeklerden yapılan bir tünelin içinden geçerek girdi. Nikahın kıyılacağı platformun arkasındaki ekranda erik ve erguvan ağaçlarının görüntüleri vardı. Nikâh töreni saat 15.35’te Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Furkan Suresi’nin 54, Rum Suresi’nin 21 ve 22, Enam Suresi’nin ise 102 ve 103’üncü ayetleri okundu. 

Haberin Devamı

Sümeyye Erdoğanın nikahı: Ceylanını evlendirdi

NİKÂHI KADİR TOPBAŞ KIYDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kıydığı nikâhta çiftin şahitliklerini 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı ve Aliya İzzetbegoviç’in oğlu Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı.

Sümeyye Erdoğanın nikahı: Ceylanını evlendirdi

EVLİLİK CÜZDANINI ABDULLAH GÜL VERDİ

Abdullah Gül törenin ardından nikâh defterini alarak kısa bir konuşma yaptı. Gül, “Arkadaşlarımızın çocukları çocuklarımızdır. Ne kadar çocuklar yetiştirdiklerini hep birlikte hatırladık. Maşallah birbirlerine çok yakışmışlar. Nazar değmesin. Her iki cihanda saadet içinde mutluluklar diliyorum. Eminim çok güzel örnek bir aile olacaklar. Vatana hayırlı evlatlar yetiştirecekler. Makamları ne olursa olsun anne ve babalar bu heyecanı taşıyor. Allah bütün vatan evlatlarını ve hepimizin çocuklarını ayrı ayrı mutlu etsin. Herkesin gönlünde yeri olmasını diliyorum. Şimdiden oldu zaten” dedi.

Haberin Devamı

Sümeyye Erdoğanın nikahı: Ceylanını evlendirdi

MEŞGULİYETİNDEN ONU ALIKOYMA

Abdullah Gül nikah cüzdanını Sümeyye Erdoğan’a vermeden önce ise, “Bunu sana veriyorum. Selçuk başka şeylerle meşgul. Onu meşguliyetinden hiç alıkoyma. Cüzdan lazım olursa çıkartır verirsin. Siz örnek bir aile olarak herkesin gönlünde yer edeceksiniz” diye konuştu. 

PLATFORM ÇÖKME TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından davetliler çifti tebrik etmek için platforma geldi. Ancak platformda çok fazla yığılma olunca, platformun çökme tehlikesi bulunduğu belirtilerek davetlilerin sırayla gelmeleri istendi. 

Sümeyye Erdoğanın nikahı: Ceylanını evlendirdi

YOĞUNLUKTAN BÖYLE KAÇTILAR

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın nikâh töreni nedeniyle Basın Ekspres yolunda trafik yoğunluğu yaşandı. Düğüne yetişmek isteyen protokol araçları, Güneşli Köprüsü üzerinde trafiğe takıldı. Bazı araçlar refüjlerin üzerinden karşı yöne geçti. Ortaya da bu görüntüler çıktı.  

Sümeyye Erdoğanın nikahı: Ceylanını evlendirdi

3 AŞAMALI GÜVENLİK ÖNLEMİ

HALKALI’daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde güvenlik önlemleri bir hafta öncesinden başlamıştı. Düğünden bir gece önce gösteri merkezine çıkan tüm yollar trafiğe kapatıldı. Polis güvenlik önlemlerini 3 aşamalı tuttu. İlk aşamada araç girişleri önlendi. İkinci aşamada polis kimlik kontrolü yaptı. Bu noktadan sadece mahallede oturanlar ve davetliler içeri alındı. Son aşama ise davetliler için oluşturulmuştu. Kurulan güvenlik çadırında, davetlilerin isimleri tek tek kontrol edildi. X-Ray cihazında üstleri aranan davetliler daha sonra gösteri merkezinin olduğu alana servis araçlarıyla taşındı. X-Ray cihazının bulunduğu alandan yukarıya sadece protokol kapısını kullanacak davetlilerin araçları sokuldu. Polisler sabahın ilk saatlerinde, ara sokaklar da dahil olmak üzere bölgede park edilmiş tüm araçları kontrol etti. Araç sahiplerine araçlarını kaldırmaları ya da gün içerisinde bir daha hareket ettiremeyecekleri söylendi. Sahipleri bulunamayan araçlar ise güvenli bölgenin dışına çekicilerle taşındı.

BASIN İÇİN ÖZEL PLATFORM

Düğün törenini görüntülemek isteyen basın mensupları için de, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nin giriş kapısının karşısına bir platform kuruldu. Basın mensupları buradan tören için gelen davetlileri görüntüleyebildi.

BAKMADAN GEÇME!