Çeyiz ürünleri hazırlama sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Çeyiz ürünleri hazırlama sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 10:51

Çeyiz ürünleri hazırlama sergisi açıldı

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ, (MERSİN), (DHA) - MERSİN'in Erdemli ilçesinde, 'Çeyiz ürünleri hazırlama ve Kırkyama' sergisi açıldı.
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından el sanatları alanında verilen kurslara devam eden 16 kursiyer, eserlerini sergiledi. Meral Çam öğreticiliğinde 6 ay boyunca çeyiz ürünleri hazırlama ve kırkyama eğitimi alan kursiyerler, yaptıkları çalışmaları beğeniye sundu. İlçeye bağlı Ayaş Mahallesinde bulunan kurs merkezindeki açılışa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur, Ayaş Mahallesi Muhtarı Bayram Kurt, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Tepe, Ayaş İlkokulu Müdürü Ali Demir, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Ali Cila ve kursiyerler katıldı.
Serginin açılışında konuşan Müdür Okur, "Müdürlüğümüzce Erdemli merkez ve mahallelerinde çok çeşitli kurslar açtık. Kursa katılanların çoğunluğu  genç kızlardan oluşuyor. Bunların bir kısmı da nişanlı olduğu için kızlarımız kursumuzda çeyizlerini hazırlıyorlar. Burada hazırladıkları çeyiz ürünlerini dışarıdan alsalar çok pahalıya mal edeceklerdi. Burada hem kursa katılıp meslek öğrendiler hem de çeyizlerini ucuza mal ettiler" dedi. Konuşmanın ardından serginin açılışı yapılarak, kursta yapılan ürünler görücüye çıktı. Sergi 1 Haziran'a kadar açık kalacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!