Çevreciler, Akkuyu ÇED raporunun iptali için dilekçe verdi

Güncelleme Tarihi:

Çevreciler, Akkuyu ÇED raporunun iptali için dilekçe verdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 15:28

Çevreciler, Akkuyu ÇED raporunun iptali için dilekçe verdi

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE/MERSİN, (DHA)- MERSİN Çevre ve Doğa Derneği üyeleri, Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporunun iptal edilmesi için hazırladıkları dilekçeleri Mersin İdare Mahkemesi'ne teslim etti.
Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu'nun ÇED yönetmeliğini iptali üzerine Mersin İdare Mahkemeleri önünden buluşan 20 çevreciye CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı da destek verdi. 'Nükleer santral istemiyoruz' sloganları atan çevreciler adına açıklama yapan Avukat Semra Kabasakal, "Danıştay İdari Dava Daireler Kurulu'nun ÇED yönetmeliği iptali nedeniyle Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporunun iptal edilmesini istiyoruz" dedi.
ÇED raporunun her aşamasının hukuksuz ve antidemokratik şekilde yürütüldüğünü ve raporun yasal formata uygun olarak yapılmadığını belirten Kabasakal, şöyle dedi:
"Rapora sahte imzalar atılmıştır. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Türkiye'yi, raporun şeffaf olmayışı, dünyada denenmemiş bir teknolojinin uygulanacak ve denetiminin bağımsız kuruluşlar tarafından yapılmayacak olması gibi bir çok konunun yer aldığı raporla uyarmış, bu raporu da Türkiye gizlemiştir. Raporun hazırlık aşamasında verilen ek süreler geçersiz sayılacaktır. Akkuyu entegre bir projedir ve entegre projelerin ÇED raporları bölünemez. Akkuyu Nükleer Santral sahasında taş ocakları rapor alınmadan işletmeye açılmıştır. Danıştay'ca verilen yürütmeyi durdurma kararı üzerine santralin ÇED raporunun iptal edilmesi gerekmektedir. Yüce mahkemeden raporu iptal etmesini istiyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!