Çevre sorunları ODTÜ’de konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Çevre sorunları ODTÜ’de konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 16:12

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) gerçekleştirilen 12. Ulusal Çevre Mühendisliği Kongresi’nde çevre sorunları masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Genel Başkanı Baran Bozoğlu, ÇED sürecinin 3 ayda tamamlanamaması durumunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bilim dışı bir şekilde otomatikman ÇED olumlu kararı vermek durumunda kalacağına dikkat çekerek, “Bu tasarı hem mesleki alanımızı tahrip ediyor hem meslektaşlarımızın istihdam koşullarını azaltıyor hem de doğayı ciddi risk altına sokuyor. Bu yanlış, Meclis’ten bir an önce dönmeli” dedi. Konuşmasını yaparken sahneye sanatçı Nurdan Taş’ın doğa temalı heykeli ile çıkan Bozoğlu şöyle devam etti:

UMUTSUZ OLMAMAK GEREK

“Derelerimiz bugün kirli akıyor. 20. yüzyılın ilk çeyreğinde başkentimizin toprağından tehlikeli atıklar çıkıyor. Ülkemize sökülmek için getirilen gemiler atıklarını toprağımıza bırakıyor. Çevre mevzuatımız her geçen gün tahrip edilmeye çalışılıyor. Ancak Düzce’de, Iğdır’da, Ankara’nın hastane bölgesi olan Sıhhiye’de 297 gün boyunca kirli hava solurken bile umutsuz olmamak gerek. Bizler bu ülkenin bu sorunlarına çözüm üretmesi gereken insanlarız. Bunu başaracağımızdan hiçbir şüphem yok. Elbette bir gün bu ülkenin musluklarından da temiz su akacak. Hepimiz içme suyu anlamında damacana suya muhtaç kalmayacağız. Daha temiz havada yaşama şansımız olacak.”

BAKMADAN GEÇME!