Çeteyi medyum da kurtaramadı

Güncelleme Tarihi:

Çeteyi medyum da kurtaramadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 16:39

Oto hırsızlarına operasyon düzenleyen polis, 19 araca el koyarken 7 kişiyi de gözaltına aldı. Örgütün yöneticileri Kemal A. ile Erol A.’nın, medyuma giderek fal baktırdıkları, polisin operasyon yapıp yapmayacağını öğrenmeye çalıştıkları da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, oto hırsızlarıyla ilgili takip başlattı. Yaklaşık 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından Oto Hırsızlık kipleri, oto hırsızlığı çetesinin Ankara-Zonguldak-Çorum üçgeninde araç çaldıkları, ardından change yaparak araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek sattıklarını belirledi. Yapılan tespitlerin ardından Ankara, Zonguldak ve Çorum’da 13 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Baskınlarda aralarında oto hırsızlık çetesinin yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin çaldıkları 19 araca ve çaldıktan sonra parçaladıkları çok sayıda araç parçalarına el konuldu.

ARACA MARTI, ALANA KEKLİK

Şüphelilerin, polisin takibinden kaçmak için şifreli konuştukları, Change yapacakları araçları Çankırı’nın Ilgaz İlçesi’ne götürdükleri, aralarında şifreli olarak Ilgaz Tünelini kastederek “Tünel” geçildi mi diye konuştukları, çalıntı araçlara “Martı” , Change yapılan araca “Angut” ve çaldıkları araçları sattıkları kişilere ise “Keklik” dedikleri ortaya çıktı.

MEDYUMA GİTMİŞLER

Haberin Devamı

Şüphelilerden Mahsuni E.’nin çalınan araçları Çubuk ilçesinde depoya götürdüğü, deponun etrafına ise 5 köpek bağlayarak buraya kimseyi yanaşmamasını sağladığı kaydedildi. Çetenin Kastamonu ayağını oluşturan örgüt yöneticileri Kemal A. ile Erol A.’nın polis operasyonundan önce medyuma gittikleri, “polis baskını var mı? takip ediliyormuyuz?” diyerek fal baktırdıkları da öğrenildi. Şüphelilerin çalıntı araçları sattıktan sonra Ankara’daki gece kulüplerine ve pavyonlara giderek eğlendikleri de kaydedildi.

100'E YAKIN SABIKASI ÇIKTI

Mahsuni E.’nin 2006 yılından bu yana her yılın 6. ayında oto hırsızlığından gözaltına alındığı, oto hırsızlık suçundan 100’e yakın sabıkasının bulunduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!