Çetelerin korkulu rüyası

Güncelleme Tarihi:

Çetelerin korkulu rüyası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 01:46

İZMİR Emniyeti Asayiş Şube Müdürü Seda Öğretmen, bir yandan anneliği sürdürürken bir yandan da Türkiye’nin 3.büyük şehrinin asayişini sağlamak için gece gündüz demeden çalışıyor.

Haberin Devamı

1400 civarında personel ona bağlı. Kanunsuzlarla mücadele eden Seda Müdür ve liderliğindeki ekibi bir süre önce büyük bir çeteyi de çökertti. Renkli gece hayatıyla bilinen İzmir Alsancak’ta kurallara uymayan mekanlara göz açtırmayan Seda Müdür ile Alsancak sokaklarında dolaştık. Kadına şiddet ve kadın cinayetlerine ayrı bir hassasiyet gösterdiğini ifade eden Seda Müdür, bir zamanların Çanakkale Emniyet Müdürlüğü yapan babasını örnek alarak mesleğe başladığını anlattı.


BABAMDAN ÇOK ETKİLENDİM
“1998’den beri bu meslekte görev yapıyorum. En son 4 sene şark görevim için Urfa’ya gittim. Sonra İzmir’e döndüm, Asayiş Şube Müdür Yardımcısı olarak başladım. Ocak ayından itibaren ise İl Emniyet Müdürümüz Sayın Hüseyin Aşkın’ın takdiri ile Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapıyorum. Asayişte şube müdürü olarak günümüzde tek ben varım. Daha önce olmadığı şeklinde bilgim var ilk olduğum söyleniyor. Ankara Üniversitesi’nde Sanat Tarihi okudum. Babamın çevremdeki arkadaşlarımın etkisiyle Polis Akademisi’ne girdim. Polislik mesleği çok zor ama bence kutsal bir meslek. Babamdan çok etkilendim. Çocukken özenirdim babamın yanına çok giderdim. Hayatımız polislikle geçti.”

Haberin Devamı

Çetelerin korkulu rüyası


TELSİZİM HEP ELİMDE
“Kadınların elinden ütü düşmez ama benim mutlaka baş ucumda elimde hep telsiz var. Asayiş 24 saat devam ediyor. Mutlaka her an her şey olabiliyor. Babamdan da çok alışıktım zaten. Uyurken bir anonsu duyup fırlayıp müdahale edebiliyordu. Onu hep örnek aldım. Telsizin sesi hep belli bir ayardadır. Onu takip ederim. Bitmek bilmeyen bir süreç asayiş.”


48 SAAT EVE GİDEMEDİM
“Birkaç ay önce yaptığımız operasyonda 48’e yakın saat eve gitmedim. Sabah çıktım operasyon için. Önce planlamasını yaptık. Sonra değerlendirmesini yaptık. Operasyonumuzu yaptık ve gelişmeler devam etti . Ertesi akşam ancak evime gidebildim. Büyük bir adi suç çetesini çökerttik, temizledik. İnsanları tehdit ederek, şantaj yaparak onlardan faydalanmak, paralarını almak, uyuşturucu üzerine kurulu bir düzenleri vardı. 5 ay takibimiz oldu. Birçok eylemlerini engelledik. Alsancak’ta yapacakları bir saldırı vardı. Onu engelledik. Çok sayıda tabanca, uyuşturucu el bombası ele geçirdik. Küçük yaşta kızlara bile şantajla uyuşturucuya alıştıran, küçük yaştaki çocuklara uyuşturucu verip saldırıda bulunmalarını sağlayan bir çeteydi.”

Haberin Devamı

Çetelerin korkulu rüyası


GECE MEKANLARI TANIYOR
“Fuhuş, travestiler ve içkili mekanlarla ilgili çalışmalarımız var. İzmir’in güvenli bir şehir olmasını istiyoruz insanlar eğlenirken de güvenli olsunlar istiyoruz. Gece buralarda artık tanınıyorum. İlgi ile bakılıyor. Şaşıran oluyor. Kadınla karşılaştıkları için daha kibar olabiliyorlar. Birçok kadından olumlu tepki alıyorum. Ben de arkadaşlarıma hep onu söylüyorum. Bir mekana girdiğimiz zaman kaba hareket istemediğimi belirtiyorum. polis- halk ilişkilerine çok önem veriyoruz. Bir kadın olarak anneliğin etkisiyle daha naif oluyoruz onların etkilerini görüyoruz. Söyleyeceğim şeyleri tatlı dille anlatmayı severim. Ekipleri zaman zaman gezerim. Başarılı çalışma yapan bir büroya tatlımı alır giderim. Program yaparız birlikte. “

 

Haberin Devamı

KIZIMLA HASRET KALIYORUZ

“Mümkün olduğunca kızıma da zaman ayırmak istiyorum. Annelik de ayrı. Bazen hasret kalıyoruz birbirimize ama annemin çok desteği var. Onun zorluklarını yaşasam da kaliteli zaman geçirmeyi başarıyorum. Bazen şikayet etmiyor değil kızım. Bazen o uyurken eve geliyorum. En azından bir akşam yemeğimi onunla yemeye gayret ediyorum o yattıktan sonra mutlaka dışarı çıkıyorum.”

 

KADINA ŞİDDET ÖNCELİK

“Aile içi Şiddet ve Kadına Şiddet Büro’muzda başarılı çalışmalarımız oluyor. Kadına şiddet bizim için her zaman öncelik. Ama ne yazık ki bitmek bilmiyor. Cinayet her zaman insanı etkiliyor ama kadın cinayetlerine çok hassasım. Bazı suçlar vardır önlemeye çalışırsınız; hırsızlık mesela tedbirler alıyoruz. Ama cinayeti engellemek zor. Kadına şiddetle ilgili de şikayeti olanlarla ilgili önlemlerimizi sıkı alıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!