'Cesur Yürek' Tuğçe Albayrak anıldı

Güncelleme Tarihi:

Cesur Yürek Tuğçe Albayrak anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 16:56

Almanya’da medeni cesaretin simgesi haline gelen Tuğçe Albayrak, 'Daha İyi Bir Dünya İçin'” (For a better World) adı altında düzenlenen yardım gecesinde anıldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl iki genç kıza yardım etmek isterken yaşadığı şiddetle hayatını kaybeden Tuğçe, 'Daha İyi Bir Dünya İçin' (For a better World) adıyla Tuğçe Albayrak Derneği'nin Frankfurt yakınlarında Kelsterbach kasabasında düzenlediği yardım gecesiyle anıldı.

Cesur Yürek Tuğçe Albayrak anıldı


Şebnem Schaefer'in sunduğu anma gecesine, Tuğçe'nin ailesinin yanı sıra, Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, Eğitim Ataşesi Şadan Özdirik, CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, SPD Federal Milletvekili Ulli Nissen, Hessen SPD Milletvekili Turgut Yüksel, Hessen Sol Parti Eyalet Grubu Başkanı Janine Wiesler ile Giessen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Joybroto Muhacee, ünlü oyuncu Adnan Maral (Türkisch für Anfänger), Dünya Boks Şampiyonu Fırat Arslan ve işadamı Necdet Bayram'ın da aralarında olduğu konuklar katıldı.

Cesur Yürek Tuğçe Albayrak anıldı


"TUĞÇE BU ÜLKENİN KIZI"

Almanya'da her gün insanların şiddete maruz kaldığını anlatan CDU Genel Sekreteri Peter Tauber, "Başbakan Merkel ve meslektaşlarım başsağlığı dilediler. İnsanlar ülkemizi Tuğçe gibi görmek istiyorlar. Şiddeti görmezlikten gelmemek, sesini yükseltmek... Tuğçe insanlarımız için ülkemizi görmek istediği şekildir. Bu nedenle Tuğçe ülkemizin kızıdır. İnsanlar bunu hissetti. Kuzey Almanya'da bir gençle karşılaştım. Konuşamıyor yürüyemiyordu. Nereli olduğumu sorduğunda 'Gelnhausen' dedim. Genç adam, Tuğçe de oradandı. Ona olan bana da oldu. Ancak ben şanslıydım, hala yaşıyorum“ diye cevap verdi. Bu insan cezaevlerine, okullara gidiyor, yaşadıklarını anlatıyor. Ancak Tuğçe'nun bunu yapma şansı yok. Derneği kurduğunuz için sevindim. Onun yerine biz yapmalıyız ki; Tuğçe'nin hayal ettiği gibi ülkemiz insanların birbirine el uzattığı bir ülke haline gelsin“ diye konuştu.

Cesur Yürek Tuğçe Albayrak anıldı

Cesur Yürek Tuğçe Albayrak anıldı

Haberin Devamı


"ADI VAKIFLA YAŞAYACAK"

Tuğçe Albayrak Derneği Başkanı Avukat Macit Karaahmetoğlu, yardım meleği genç kızın toplumun hafızasında kalacağını belirterek, "Tuğçe ölümünden sonra da organlarıyla üç insana hayat verdi. Cesaretini insanlara yardım isteğiyle birleştiren Tuğçe, bütün insanların ideali oldu. Biz de kuracağımız vakıfla Tuğçe'nin adının yaşamasını istiyoruz. Vakfın şiddeti önlemek, şiddete maruz kalanlara yardım etmek ve organ bağışına destek vermek gibi konularda da faaliyetleri“ dedi.

Cesur Yürek Tuğçe Albayrak anıldı


"DÜNYAYA KATKIMIZ OLACAK"

Tuğçe'nin abisi Doğuş Albayrak da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hessen Başbakanı Bouffier'e kadar siyasilerin, Eintracht Frankfurt'tan Bayern Münih'e kadar spor camiasının ve sivil toplum kuruluşlarının kendilerini yalnız hissettirmediklerini söyledi. Tuğçe'nin okuduğu Giessen Üniversitesi'nin kampüs önüne de bir anıt diktiğini kaydeden Doğuş Albayrak, kuracağımız vakıfla dünyanın iyileştirilmesi konusunda bir katkımız olacak“ diye konuştu.

Cesur Yürek Tuğçe Albayrak anıldı


Tuğçe Albayrak Derneği yöneticisi, gazeteci İsmail Erel de konuşmasında, "Bizler dostlarımıza yardım ederiz, herşeyimizi veririz. Ancak Tuğçe tanımadığı iki kıza, dost gibi yardım etti. Çünkü onlar insandı. Tuğçe'yi unutulmaz kılan bu“ ifadesine yer verdi.

Cesur Yürek Tuğçe Albayrak anıldı


"TUĞÇE BİR SİMGE"

Konsolos Özkan Durmaz da konsolos sıfatıyla değil yüreğinin, vicdanın sesiyle 16 yaşındaki bir kızın babası olarak konuşmak istediğini söyledi. Konsolos Durmaz, "Kadınlar bir dünyayı içlerine sığdırdılar. Biz bir dünyayı kızımıza çok gördük. Tarihsel sürece bakıldığında kadının ezilmediği, horlanmadığı, kaba kuvvete maruz kalmadığı bir dönem neden mümkün değil. Tuğçe bir simgedir. Kadına şiddetin, milletinin, dinin olmadığı bir simge. Tuğçe kaba kuvvetin gerçek güç olmadığının simgesidir. İnsana insanca sahip çıkmanın bir simgesidir. Daha da ötesi öldükten sonra da insanlara can vermenin simgesidir Tuğçe“ diye konuştu.

Cesur Yürek Tuğçe Albayrak anıldı


RAFET EL ROMAN SAHNE ALDI

Anma toplantısında slayt gösterisinin yanı sıra, Rafet El Roman, Percival, Mehtab Guitar, Lebendig, Naturel Sesler ve Tuna Erel sahne aldılar.

İşadamı Necdet Bayram, milli futbolcuların hepsinin imzaladığı Türk Milli Takım formasını açık artırmada 2 bin Euro vererek aldı.
Konsolos Durmaz da Beşiktaş formasına sahip oldu. Açık artırmada Fatih Terim, Galatarasaylı Podolski, Eintracht Frankfurtlu Seferovic, Beşiktaşlı Tolgay Arslan'ın formaları da alıcı buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!