Çeşme'de engelli ve özel çocuklar için yürüyüş sonrası şenlik

Güncelleme Tarihi:

Çeşmede engelli ve özel çocuklar için yürüyüş sonrası şenlik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2018 11:03

Çeşme'de engelli ve özel çocuklar için yürüyüş sonrası şenlik

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle 'Farkında ol, fark yarat' adlı yürüyüş sonrasında özel çocuklar şenliği düzenlendi.

Çeşme Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Çeşme Belediyesi'nin desteğiyle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, 'Farkında ol, fark yarat' adıyla yürüyüş yapıldı. Çeşme Çarşısında yapılan yürüyüşe; Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Engelliler Meclisi Başkanı Pınar Foral, Mahalle ve Muhtarlar Meclisi Başkanı Rasim Özgül, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, engelli öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüş sonrası Atatürk Anıtı'na, Çeşme Kent Konseyi adına çelenk konuldu.

Daha sonra Dalyan Mahallesi'ndeki Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde, 'Özel Çocuklar Şenliği' yapıldı. Çeşme Belediyesi ve Çeşme Kent Konseyi'nin destek verdiği şenliğe; Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutanı Binbaşı Derviş Akova, Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Başçavuş Emin Girgin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Ağı, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Engelliler Meclisi Başkanı Pınar Foral, Foça Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile birlikte gelen engelliler, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Dalyan Mahallesi Muhtarı Faruk Tonga, Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Tijen Tekin, okul müdürleri, öğretmenler, engelli öğrenciler velileri ve vatandaşlar katıldı.

Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal ve Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Tijen Tekin, birer konuşma yaparak engelli ve özel çocukların yaşadığı sıkıntılara değindi; etkinliğe destek verenlere de teşekkür etti.

Özel Çocuklar Şenliği'nde Namık Kemal İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencisi Emre Gezici ve Mehmet Akpınar Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencisi Mazlum Vezir, birer şiir okudu. Çeşme Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Sevgi Reha Aysay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı, Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı ve Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri de şarkı ve gösterileri ile izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Özel çocukların coşkuyla söyledikleri İzmir Marşı ve bayraklı gösterisi ise büyük alkış aldı. Gösterilerin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, özel çocukların yıl boyunca yaptıkları resimler ve el işlerinden oluşan sergiyi gezdi. Şenlik boyunca animatörler, özel çocuklara keyifli anlar yaşatırken, yüz boyama ve şekil verilen balonlarla da eğlenmelerini sağladı. Özel çocuklar şenliği, protokol üyeleri ve özel çocuklar tarafından pasta kesilmesi ve yemek ikramıyla sona erdi.

Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!