Cerrah çiftten ilk böbrek nakli

Güncelleme Tarihi:

Cerrah çiftten ilk böbrek nakli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 15:33

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli cerrah çift, birlikte böbrek nakli ameliyatı yaparak, 10 yıllık hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesinde asistanlık yaptıkları dönemde tanışan Sertaç ve Sanem Çimen’in arkadaşlıkları, yıllar içinde evliliğe dönüştü. Üroloji uzmanı olan Sertaç Çimen, genel cerrahi uzmanı eşi ile çok sayıda ameliyata girse de çiftin en büyük hedefi, bir böbrek nakli ameliyatını birlikte yapmaktı. Mecburi hizmetleri sırasında yurt dışı sınavlarına hazırlanan Çimen çifti, ABD’nin ünlü kliniklerinden Cleveland’a kabul edildi. Kanada’daki Dalhousie Üniversitesinde 4 yıl süren klinik çalışmaların ardından doktor çift, böbrek naklinde öğrendiği tecrübeleri aktarmak için Türkiye’ye dönmeyi tercih etti. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göreve başlayan çift, hastanedeki ilk böbrek naklini birlikte gerçekleştirdi.

‘ABD’DE KALMADIK, GERİ DÖNDÜK’

Haberin Devamı

Bir yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan 20 yaşındaki Halime Tural, annesinden nakledilen yeni böbreği sayesinde diyalize girmekten kurtuldu. Genel Cerrahi Uzmanı Sanem Çimen, eşiyle asistanlık yaptıkları dönemde girdikleri böbrek ameliyatlarından çok etkilendiklerini ifade ederek, “10 yıldır hiç idrar üretmeyen bir hastanın böbrek idrarının geldiği görmek mucizevi bir olay. Anne böbreğini kızına veriyor, kız diyalizden kurtuluyor. Bu cerrahinin en güzel ve en ödüllendirici ameliyatlarından biri” diye konuştu. Üroloji Uzmanı Sertaç Çimen ise, “Kendi halkımızın bizim üzerimizde bir emeği var ve o emeği yine onlara uygulamak için ABD’de kalma şansımız olmasına rağmen geri döndük. Şu anda döndüğümüz için çok mutluyuz” dedi. Baba Ali Tural, doktorlara nakli gerçekleştirdikleri için teşekkür ederek, “Kızım onların sayesinde sağlığına kavuştu. Allah razı olsun doktorlardan, hemşirelerden. Halime’nin böbreğe ihtiyacı olduğunu duyan herkes sıraya girdi. Allah onlardan da razı olsun. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Duygu YENER/AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!