CENTCOM aklını mı yitirdi

Güncelleme Tarihi:

CENTCOM  aklını mı yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 00:19

CENTCOM’ın resmi Twitter hesabından, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin ana unsur olduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin “PKK ile ilgimiz yok” açıklamasını paylaşması büyük tepki çekti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “CENTCOM aklını mı yitirdi” diye sordu. Savunma Bakanı Işık ise “YPG ile işbirliği yılanla çuvala girmektir” dedi.

Haberin Devamı

ABD’nin, ana omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne desteği devam ediyor. Önceki gün ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) resmi Twitter hesabından SDG’nin terör örgütü PKK ile bağlantılarının olmadığını iddia ettiği açıklamanın fotoğrafını, “SDG, PKK ile herhangi bir bağının veya ilişkisinin olmadığını onaylıyor” notuyla paylaştı.

‘PKK MI HACK’LEDİ’

PKK’nın bir parçası olmadığını iddia eden SDG’nin açıklamasında, “Tüm gayretlerimizi Suriye’de barış ve istikrar sağlayacak uygun ortamı oluşturmaya yoğunlaştırmakla birlikte, Türkiye dahil tüm komşu ülkelerle karşılıklı saygıya dayalı güçlü bir ilişki de kurmak istiyoruz” deniliyor. Ankara, Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM’u PYD/YPG’nin “sözcülüğünü” yapmakla eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından dün CENTCOM’un adresini etiketleyerek yaptığı açıklamada, “Bu bir şaka mı yoksa CENTCOM aklını mı yitirdi, buna kimsenin inanacağını düşünüyor musunuz? ABD terörist grubu meşrulaştırma çabasına son vermeli” dedi. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da Twitter’dan yaptığı açıklamada “CENTCOM’un hesabı PKK tarafından hack’lenmiş olmalı” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

‘YILANLA ÇUVALA GİRMEKTİR’

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise 9’uncu Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, bazı NATO üyesi ülkelerin Türkiye için büyük tehdit oluşturan terör örgütlerine müsamahakâr yaklaşımda bulunduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Bölgede PKK’nın uzantısı olan PYD/YPG’nin terör örgütü olduğunu, terör örgütüyle işbirliği yapmanın hangi gerekçeyle olursa olsun meşru görülemeyeceğini ve terör örgütüyle iş birliğinin yılanla çuvala girmek olduğunu söylemeye devam edeceğiz... Ümit ediyoruz başta, ABD’de 20 Ocak’ta görev devralacak Sayın Trump ve yönetimi, bu noktada Türkiye’nin sesine kulak verir ve ABD bir yanlıştan daha fazla zaman kaybetmeden döner”.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!