Cenazeler Türkiye’ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

Cenazeler Türkiye’ye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 00:00

Fransa’nın başkenti Paris’te kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürülen üç PKK’lı kadının cenazeleri yarın sabah alınarak Villiers le Bel banliyösünde taziyeye açılacak. Çarşamba sabahı da Paris Charles de Gaulle havaalanından İstanbul’a oradan da Diyarbakır’a gönderilecek.

Haberin Devamı

Cenaze yakınlarından edinilen bilgilere göre, suikasta kurban giden üç kadının cenaze işlemleri bugün tamamlandı. Fransız Adli Tıbbı’ndan alınan ‘Serbestlik belgesi’ temin edildi. Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu’na başvuruda bulunulması için işlem başlatıldı.

Yarın saat 11.00’den itibaren Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in cenazeleri Paris’in Villiers le Bel banliyösünde, Palace de Villier salonunda taziyelere açılacak. Burada saat 17.00’ye kadar sürecek taziyelerin ardından beklenmedik bir engel çıkmazsa, cenazeler Çarşamba sabahı erken saatte Charles de Gaulle Havaalanı’ndan İstanbul’a oradan da Diyarbakır’a nakledilecek.

Diyarbakır’da Batıkent Meydanı’nda düzenlenecek büyük törenin ardından Sakine Cansız Tunceli’de, Fidan Doğan Elbistan’da, daha önce Diyarbakır’da toprağa verileceği söylenen Leyla Söylemez ise Mersin’de toprağa verilecek.

Haberin Devamı

HÜSEYİN AYGÜN ZİYARET ETTİ
Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne hafta sonundan bu yana birçok taziye ziyareti yapıldı. Daha önce PKK tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün derneği ziyaret ederek başsağlığı diledi. Aygün’e, Avrupa Alevi Birliği Federasyonu yöneticileri eşlik etti. Fransız yöneticiler ve bazı sol milletvekilleri de ziyaretçiler arasında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!