Cemevi yönetiminden organ bağışı

Güncelleme Tarihi:

Cemevi yönetiminden organ bağışı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 11:32

Cemevi yönetiminden organ bağışı

Haberin Devamı

MERSİN’de Cemevi İnanç Kurulu ve yönetim kurulu üyeleri yönetimi organlarını bağışlayarak, kampanyaya destek verdi.
Alevi Kültür Dernekleri Şubesi’nde organ bağışı konulu panel düzenlendi.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ayşe Polat’ın yaptığı panelde, Uzm. Dr Galip Kırıcı, Uzm. Dr Emine Çiğdem Çatal konuşmacı olarak katıldı.  Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği panelde Dr. Galip Kırıcı, organ naklinin geçmişten günümüze tarihsel boyutları ile anlattı. Hayat kurtarma anlamında, sağlıklı olan her organın bağışlanabileceğini belirten Kırıcı, "Organ nakli hayat kurtarır. Böbrek bağışında organ nakli yaşam süresini, diyalize oranla 3 kat artırır. Hastanın yaşam kalitesi artar, normal hayata döner. Kalp gibi organ yetmezliklerinde, tek çare organ naklidir. Yarınını düşünebilen her insan ise, organ bağışı ile yaşadığı topluma mutluluk verir" dedi.
Organ bağışın türleri ve hukuksal boyutu hakkında bilgi veren Dr. Emine Çiğdem Çatal, "Organ bekleme listesinde insanlar puanlarına göre sınıflandırılıyor. Sınıflandırmada hastanın yaşı, hastanın durumu, ön plandadır. Organ bağışında bulmak isteyenler, bağış kartını sağlığında doldurmaktadır. Doldurulduktan sonra sisteme geçmektedir. Sisteme geçildikten sonra beyin ölümü gerçekleşince kişinin yasal varislilerinden izin alınmak zorundadır. Organ nakli için önemli iki koşul yasal varislerin izni ve iki doktorun onayıdır. Organ bağış kartı bireyin sigortasıdır" diye konuştu.
Konuşmacıları dinleyen Cemevi İnanç Kurulu ve yönetim kurulu üyeleri yönetimi organlarını bağışlayarak, kampanyaya destek verdi.

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!