Çektirdiği fotoğraf hapisten kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Çektirdiği fotoğraf hapisten kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 07:22

Adana’da 17 yaşındaki Mazlum Mehmet Karadağlıoğlu’nu öldürdüğü iddiasıyla yargılanan F.E., olay tarihinde çektirdiği fotoğrafla Hatay’da olduğunu kanıtlayınca beraat etti.

Haberin Devamı

Sabah Gazetesi'nden Nazan Erdem'in haberine göre, Adana'da 31 Ekim 2014'te 17 yaşındaki Mazlum Mehmet Karadağlıoğlu, Facebook'ta Melis Güngör adıyla sahte hesap açan bir kişi tarafından buluşmaya çağrıldı.

Bir arkadaşıyla birlikte randevu yerine giden Karadağlıoğlu, motosikletle gelen iki kişinin saldırısına uğradı. Motosikletin arkasında oturan ve tanınmamak için kadın kılığına girip çarşaf giyen eline de pembe şemsiye alan saldırgan, Karadağlıoğlu'nu öldürüp kaçtı.

Ölen gencin, bir süre önce uyuşturucu yüzünden husumetli olduğu aynı yaştaki F. E.'yi tabancayla öldürmek için ateş ettiği, bu sırada bir arkadaşının silahı tutması üzerine F.E.'nin kurtulduğu ortaya çıktı.

Cinayeti intikam için işlediği iddiasıyla gözaltına alınan F.E. hakkında Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Tasarlayarak adam öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Suçlamayı reddeden sanık, olay günü arkadaşı Ahmet Can Tırlı ve onun babası Mustafa Tırlı ile otomobil bakmak için ile Hatay'da olduklarını öne sürdü.

Haberin Devamı

'FOTOĞRAF MOLASI VERDİK'

Karadağlıoğlu ile aralarında husumet bulunmadığını da iddia eden sanık, ilk olayda da kendisine değil Serdar T.'ye ateş ederek bacağından yaraladığını söyledi. Tanıklar, Mustafa ve Ahmet Can Tırlı da sanığı doğrulayarak birlikte olduklarını, hatta Hatay'dan dönerken de yolda fotoğraf çektirdiklerini söylediler. Telefonda yapılan incelemede de fotoğrafın olay günü çekildiği belirlendi. Ölen gencin ailesi de saldırıyı sanığın gerçekleştirdiğini bilmedikleri için şikâyetçi olmadıklarını söyledi. Bunun üzerine mahkeme, yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden sanığın beraatına karar verdi.

BAKMADAN GEÇME!