Cazın nabzı Başkent’te atacak

Güncelleme Tarihi:

Cazın nabzı Başkent’te atacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 00:00

Bu sene “Cazın Nabzı” temasıyla 15.’si düzenlenecek olan Ankara Caz Festivali 2 Şubat’ta başlıyor. Ankara Caz Derneği’nin yıl içinde yaptığı en büyük etkinlik olan festivalde Caz dünyasının önemli isimleri sahne alacak.

Haberin Devamı

LEO Etkinlik Yönetimi ve İletişim tarafından gerçekleştirilen etkinlik 2-25 Şubat günleri arasında gerçekleştirilecek. Türk caz davulcularının en önemli isimlerinden Durul Gence eşliğinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrasının vereceği açılış konserinden sonra, festivalde Okay Temiz Project, Burhan Öcal, Tuluğ Tırpan, Duo, Volkan Öktem ve Laço Tayfa Türk cazının davul- perküsyon projeleri olarak yer alacak.
İtalyan ve Afrikalı müzisyenlerden oluşan perküsyon grubu Odwalla,
Avusturya’dan Michaela Rabitsch&Robert Pawlik Quartet’in de performanslarını sergileyeceği festivalde Türk, Alman ve Hintli müzisyenlerden oluşan Tamburi Mundi Project: The Rhythms in Dialogue da farklı kültürlerden ritimleri özgürce sentezleyen bir projeyle izleyenlerin karşısında olacak.
Kerem Görsev Trio& Allan Harris’in albümlerindeki parçalardan oluşan bir konserle yer alacağı festivali kaçırılmaması gereken başka bir performansı da Turkophony Allstars ve Dave Weckl olacak. Buzuki Orhan olarak da bilinen Orhan Osman’ın Anadolu ritimlerini ön plana alarak yaptığı besteleri dünyanın çeşitli yerlerinden müzisyenlerle yorumladığı projede davulda Dave Weckl, bas gitarda Kai Eckhart, akustik ve elektro gitarda Chris Paul Robinson, klarnette Stavros Pazarentsis, neyde Serkan Bağkesen yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!