Cazda Garbarek günü

Güncelleme Tarihi:

Cazda Garbarek günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avrupa cazının en önemli isimlerinden biri olan Jan Garbarek, bugün Açıkhava Tiyatrosu'nda saat 21.30'da bir konser veriyor. Garbarek, yaptığı müzikle cazın sınırlarını zorlayan bir sanatçı.

En az kendisi kadar ünlü olan grubu, Marilyn Mazur, Eberhard Weber ve Rainer Brüninghaus kusursuz bir teknikle başarılarını kanıtlamış sanatçılar. Grup programda Ekim ayında çıkması beklenen yeni albümlerinden örnekler sunacak. İstanbullu cazseverlerin yakından tanıdığı Jan Garbarek ve Grubu geçen yıl müzik piyasasında büyük etki yaratan Visible World isimli bir albüm yayımlanmıştı.

Festivalde alternatif caz

B-Sharp Caz Dörtlüsü, son yıllarda gelişen akustik cazın en iyi gurubu olarak kabul ediliyor. Bugün Roxy'de saat 23.30'da konser verecek olan dörtlü, özellikle, üçüncü albümleri Searching For The One'dan sonra büyük hayran kitlesi topladı. Yaptıkları Caz müziğinde Hip-Hop, Rhytm ve Blues etkin rol oynamakta. Alternatif Caz yaptıklarını vurgulayan dörtlünün yaratıcısı Herb Graham Jr.

Fleurine'nin duygulu sesi

Caz dünyasının en genç yeteneklerinden Fleurine, grubuyla beraber saat 23.30'da Q Jazz Bar'da festivalin en ilginç konserini veriyor. Fleurine, güçlü sesiyle özünde cazın yeraldığı, dünya müziklerini de içinde bulunduran bir müziğe hayat veriyor. Duygulu ve ritmik bir tonda dinleyicisini derinden etkiliyor. Hollandalı sanatçının Meant To Be isimli albümü uzun süre caz listelerinde bir numarada kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!