Çaykur, Rusya'da kuracağı fabrika için temasları sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Çaykur, Rusyada kuracağı fabrika için temasları sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 14:43

Çaykur, Rusya'da kuracağı fabrika için temasları sürdürüyor

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – ÇAYKUR, Rusya’nın Vladikavkaz Bölgesi’nde kurmayı planladığı çay paketleme fabrikası için başlattığı temasları sürdürüyor.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rusya Federasyonu’nun Türkiye’deki Baş Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin ile görüştü. Rusya’nın Vladikavkaz bölgesine yapılacak ziyaret planlaması ile ilgili görüş alış verişinde bulunulduğunu kaydeden Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bölgeye yatırım konusuna sıcak baktıklarını ancak düşünülen yatırımı yapabilmeleri için ürettiklerini satabilmeleri gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Şu an için Rusya Federasyonu'nda böyle bir pazarımız yok. Türk çayının ve ürettiğimiz ürünlerin Rusya pazarına girmesi ve büyük marketler zincirleri ile kurulacak işbirliğinde bize gereken desteğin gösterilmesi durumunda iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi adına bu yatırıma sıcak bakıyoruz. Bu yatırıma karar verecek olan hükümetimizdir. Yurt dışı yatırımlar için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Bizim de Bakanlar Kurulu'nu ikna edebileceğimiz haklı gerekçeler sunmamız lazım. Bu konu ile ilgili Rusya’da temaslarımız olacak."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!